Universitatea de Vest pregătește elevii pentru viitoarea carieră prin programe de dezvoltare personală și consiliere individuală

Din 13 aprilie, Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) oferă programe de webinare pentru dezvoltare personală și servicii de consiliere individuală în carieră pentru elevi.

Programul de webinare oferit de Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră (CCOC) din UVT susține elevii în conturarea procesului de autocunoaștere, prin tematici precum interesele și valorile personale, identificarea și înțelegerea emoțiilor, organizarea și prioritizarea timpului și alte subiecte ce fac referire la gestionarea eficientă a propriilor resurse. Mai multe detalii despre programul de webinare pentru elevi pot fi citite aici.

Pe lângă webinarii, UVT recomandă utilizarea platformei YTM, dezvoltată de universitate în scopul testării psiho-vocaționale și generării unor rapoarte cu privire la interesele, abilitățile și aptitudinile utilizatorilor, pentru orientarea spre un anumit traseu educațional și profesional.

Pe lângă posibilitatea testării, YTM oferă informații despre programele de studii ale universităților din Timișoara și despre programe și evenimente socio-culturale pentru elevi și studenți. Elevii își pot evalua personalitatea, aptitudinile și interesele profesionale, printr-un test de orientare vocațională. Raportul și recomandările rezultate după parcurgerea testului pot fi utile în procesul de luare a unei decizii legate de studiile universitare pe care le vor urma.

CCOC pune la dispoziție și servicii de consiliere individuală în carieră, utile elevilor sau altor aspiranți la studii universitare, și propune un suport practic pentru alegerea traseului educațional și profesional. În ședințele de consiliere se discută aspecte ce țin de aptitudini, abilități, interese personale și profesionale, oferta educațională UVT și alte aspecte relevante, așa încât beneficiarii să poată lua cea mai bună decizie pentru propria carieră.

Articolul anterior

Mituri despre software-ul de salarizare. De ce companiile ar trebui să opteze pentru un software payroll

Articolul următor

Uniunea Agențiilor de Publicitate din România are un nou Consiliu Director pentru 2022-2025

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share