Marile lanţuri de farmacii au semnat un pact pentru a ajuta la distribuirea vaccinului anti-Covid-19

Membrii Asociaţiei Distribuitorilor şi Retailerilor Farmaceutici din România (ADRFR) au semnat un pact de solidaritate pentru asigurarea condiţiilor tehnice necesare pentru facilitarea accesului pacienţilor români la vaccinul anti-Covid-19 şi pentru a veni în sprijinul autorităţilor în implementarea strategiei şi a planului de acţiuni privind vaccinarea.

“Salutăm demersul de realizare a unei Strategii Naţionale de Vaccinare şi apreciem rolul strategic asumat de Administraţia Prezidenţială în dezvoltarea unui mecanism de implementare care să coalizeze toţi actorii relevanţi. Sectorul de distribuţie şi retail farmaceutic reprezintă o verigă importantă a sistemului de sănătate din România şi trebuie să fie parte integrantă din infrastructura reţelei de vaccinare avută în vedere în strategia naţională. De aceea, am decis semnarea unui pact de solidaritate care ne va permite să realizăm acţiuni de sprijin sub tutela şi directa organizare şi supraveghere a autorităţilor competente, fără a implica vreo acţiune concertată de aliniere între membrii ADRFR”, anunță Iulian Trandafir, preşedinte ADRFR.

ADRFR reuneşte companii cu experienţă în distribuţia şi comercializarea de medicamente, ce operează o reţea de depozite şi farmacii comunitare cu acoperire naţională. Membrii ADRFR îşi manifestă disponibilitatea de a pune la dispoziţia instituţiilor statului expertiza în domeniu, resurse materiale şi umane. “În această perioadă premergătoare campaniei de vaccinare, la nivel global, toţi distribuitorii din sectorul farmaceutic urmăresc cu maximă atenţie comunicările producătorilor despre condiţiile de stocare şi transport ale vaccinului, deoarece acestea sunt esenţiale în stabilirea procesului de punere pe piaţă. Companiile din ADRFR depun toate eforturile pentru a fi pregătite să sprijine autorităţile în momentul demarării campaniei naţionale de imunizare”, spune Iulian Trandafir.

Credem că te-ar interesa și: Spune-mi ce ai făcut de COVID-19, ca să-ți spun ce fel de angajator ești

Asociaţia Distribuitorilor şi Retailerilor Farmaceutici din România reuneşte principalii operatori de distribuţie şi retail farmaceutic din România. Este membră cu drepturi depline în Groupement International de la Repartition Pharmaceutique (GIRP-Asociaţia Europeană a Distribuitorilor Farmaceutici) şi European Federation of Pharmachy Chains (EFPC-Federaţia Europeană a Lanţurilor de Farmacii), din 2019.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Articolul anterior

România devine hub-ul de producţie al suedezilor de la Holmbergs, care fabrică sisteme de siguranță auto

Articolul următor

Arval Romania va avea un nou director general, din ianuarie

Articole din aceeași categorie
Total
8
Share
Close