Marius Maican și Alexandru Ilie consolidează echipa de top management Orange România

Schimbări în echipa de top management Orange România, pentru pozițiile de Chief Technology Officer și IT Director. 

Cu peste 25 de ani vechime în Orange și deja parte din echipa de top management, Marius Maican va fi, din 1 iulie, noul Chief Technology Officer. Preia atribuțiile lui Emmanuel Chautard, desemnat director adjunct responsabil de transformare și operațiuni la Orange Innovation Networks, ale cărui realizări în România, ca prima lansare 5G din Grupul Orange și dezvoltarea rețelei proprii FTTH, au consolidat Orange România ca lider tehnologic în grupul francez.

Zona de tehnologie a fost întărită prin numirea lui Alexandru Ilie, care s-a alăturat echipei de conducere Orange în calitate de IT Director. A preluat responsabilitățile de la Bogdan Rotunjanu, care, după după două decenii la Orange România, perioadă în care a definit și a dezvoltat strategia de IT a companiei, își continuă parcursul profesional la Orange Spania.

Marius Maican și-a început cariera la Orange (ex-MobilRom), în 1997, ca Radio Design Engineer. La finalul aceluiași an, a ajuns să conducă echipa de inginerie radio. Absolvent al Facultății de Electronică și Telecomunicații de la Universitatea Politehnică din București, a fost printre primii ingineri care au contribuit la punerea în serviciu a fazelor incipiente de acoperire, perioadă în care Orange a ajuns operatorul nr. 1 în România din punct de vedere al acoperirii și calității rețelei.

Și-a extins continuu aria de expertiză și a avut un aport major în introducerea de noi funcționalități și în dezvoltarea capacităților rețelei, în contextul creșterii accelerate ale numărului de clienți. Un moment important din cariera sa a avut loc în 2011, când a fost numit Operations & Maintenance Director. Din acest rol, a transformat modelul operațional în zona rețelei și în IT și a creat Security Operation Center-ul Orange. Din noul rol, va coordona departamentul Technology al Orange România și va avea ca obiectiv menținerea poziției de lider de piață a companiei din perspectiva calității și extinderii rețelei, dar și a implementării pe piața locală a celor mai noi tehnologii.

Absolvent al ASE București, unde a urmat cursurile Facultății de Cibernetică și de unde, ulterior, a obținut o diplomă de Master în Baze de date, Alexandru Ilie are o experiență profesională vastă, acumulată în telecom și IT, în companii multinaționale. Din rolurile variate de leadership pe care le-a deținut în zona de Digital & IT – cele mai recente au fost cele de Head of Digital IT Systems și Delivery Director în companii internaționale din IT&C -, se poate mândri cu un portofoliu de proiecte livrate cu succes la nivel local sau pentru țări din zona EMEA – de la crearea de strategii IT pe termen lung la dezvoltarea de soluții și noi tehnologii pentru medii de business complexe.

Ca parte a echipei executive a Orange România, are rolul de a defini și de a implementa strategia de evoluție a soluțiilor IT care să susțină dezvoltarea, digitalizarea și leadership-ul Orange pe piața locală.

Articole din aceeași categorie
Total
1
Share