Masterat pentru meseriile viitorului, la UBB: Data Science for Industry and Society

Facultatea de Matematică și Informatică a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) lansează programul de masterat Data Science for Industry and Society, care pregătește studenții pentru joburile viitorului și le oferă posibilitatea obținerii de certificări tehnice foarte căutate pe piața muncii.

Cursurile încep în octombrie, din anul universitar 2022-2023. Cei mai buni studenți vor putea accesa programul de internship plătit la Banca Transilvania (BT).

Demersul UBB este susținut de SAS, liderul global în soluții Advanced Analytics, și Banca Transilvania, cea mai mare bancă din România. Împreună, și-au propus să pregătească specialiști în domeniul ingineriei datelor și să contribuie la dezvoltarea ecosistemului IT local prin creșterea competențelor în analiză avansată de date și data science conform Cadrului European al Calificărilor.

Masteratul se adresează proaspeților absolvenți de facultate, dar și profesioniștilor care vor să aibă competențe în colectarea, prelucrarea și interpretarea datelor în organizații. Curricula programului contribuie la dezvoltarea competențelor de analiză a informațiilor cu instrumente specifice Inteligenței Artificiale (AI) în proiecte cu date reale, coordonate de experți din mediul academic și industrial.

Programul cuprinde și două specializări SAS, Advanced Analytics și Data Science, și oferă posibilitatea obținerii de certificări căutate în industrie, precum Visual Business Analytics, Statistical Business Analyst, SAS Programming Specialist, Machine Learning Specialist sau Nature Language Processing and Computer Vision.

Programul de studii este oferit în engleză, se derulează pe parcursul a doi ani și propune numeroase posibilități de stagii de intership la BT și la alți actori din domeniu. UBB propune un program de studii ce capitalizează experiența celei mai mari școli doctorale de AI din România și cu un ecosistem de top în IT, iar SAS deschide accesul la un program academic inovator prin SAS Academic Programs.

“Știința datelor reprezintă un domeniu interdisciplinar emergent, care are potențialul de a revoluționa aproape orice industrie și de a avea un impact pozitiv asupra societății. Facultatea de Matematică și Informatică, prin specialiștii săi și colaborarea cu specialiști din industrie, va contribui la dobândirea de cunoștințe și competențe necesare celor care doresc să exceleze în acest domeniu”, afirmă prof. dr. Anca Andreica, decan al Facultății de Matematică și Informatică.

“SAS sprijină sinergia dintre mediul academic și sectorul privat investind în inițiativa Talent Connection, program ce își propune să conecteze industria cu mediul academic prin dezvoltarea competențelor specialiștilor români în domeniile analizei avansate de date și data science”, afirmă Asiraf Pandele, Customer Sales Manager SAS România.

“Data science este unul dintre domeniile viitorului, cu aplicabilitate foarte largă. La Banca Transilvania, echipa specializată în analiza datelor contribuie la transformarea experienței clienților noștri și ne permite să le oferim serviciile și produsele optime. Acest masterat este o oportunitate de specializare din perspectivă teoretică, dar și practică, iar programul de internship la BT poate fi primul pas într-o carieră de profil”, subliniază Nevenca Doca, director executiv senior Resurse Umane, Banca Transilvania.

Articolul anterior

Publicis oferă angajaților săi și ai clienților suport emoțional, prin acces gratuit la o platformă de telemedicină

Articolul următor

Cea mai "flexibilă" bancă din Europa: angajații BNP Paribas vor putea lucra de acasă două zile și jumătate pe săptămână

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share