Medic: “În țări civilizate, se suspendă medicii care lucrează 24 ore, pentru că își pun pacienții în pericol. Poate nu au auzit că la noi lucrează 30 ore”

Dr. Cătălin Dudu, de la de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, trage un semnal de alarmă, într-o postare pe Facebook, în legătură cu situația în care se află medicii români, în raport cu modul în care sunt protejați colegii lor din Occident.

Postarea dr. Cătălin Dudu

“În țări civilizate, se amendează și suspendă medicii care lucrează 24 ore continuu, pentru că, aparent, își pun pacienții în pericol. Nu știu de unde le vin ideile astea trăsnite. Poate nu au auzit că la noi medicii lucrează 30 ore.

Ce ziceți, doamnă ministru al Sănătății, se poate și la noi să existe o normare reală a muncii medicilor, raportată la limitele fizice ale omului, nu la fiziologia cyborgilor? Cine își asumă, doamnă ministru, eventualele greșeli ale medicului, după o noapte nedormită?

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Și, după toate umilințele zilnice la care suntem supuși, mai vine și Teodorovici (nu pot să îi zic dl.), cu bascheții lui de bugetar, să spună că nu avem calitate umană în sistemul sanitar… Păi, de unde calitate umană, nene, la roboți?

Am ajuns să ne fie scârbă să intrăm în spitale, din cauza mizeriei, deși spitalul ar trebui să fie etalon de curățenie, am ajuns să murim pe potecile comuniste cărora le zicem drumuri naționale și autostrăzi, am ajuns să muncim 30 ore și, dacă greșim, să plătim cu libertatea și sume compensatorii de sute de mii de euro.

Domnilor politicieni, înainte de a deschide gura să vorbiți despre calitate umană în sistemul sanitar, uitați-vă bine la voi și vedeți a cui este vina”.

Reacția dr. Dudu (foto) vine după ce un medic care lucra în sistemul public britanic, a fost suspendat pentru că ar fi pus viața pacienților săi în pericol, după ce a lucrat 24 de ore, fără oprire. Dr. Bevan Hyder nu mai poate profesa timp de patru luni, însă apoi se poate întoarce la muncă.

Articolul anterior

Odette Achim (ALTEN Techno): "Toți avem puncte slabe, pe care e esențial să le conștientizăm și să vedem cum le putem transforma în abilități și cunoștințe"

Articolul următor

"Gigantul" Accenture va avea un nou CEO la nivel global, din septembrie

Articole din aceeași categorie
Total
63
Share