Ministerul Afacerilor Externe recrutează 60 de voluntari, pentru susținerea preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene

Programul “Voluntari ai Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene” se va desfăşura între 1 aprilie 2018 și 30 iunie 2019.

Programul debutează cu un proiect pilot, organizat între 1 aprilie și 30 iunie 2018, în care vor fi implicaţi 60 de voluntari. Ulterior, activitatea de voluntariat dedicată mandatului pe care România îl va prelua la 1 ianuarie 2019 va fi extinsă şi în cadrul altor ministere.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Persoanele interesate să desfăşoare un stagiu de voluntariat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, în contextul pregătirii şi exercitării preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene, îşi pot depune dosarul de înscriere prin intermediul aplicaţiei online de pe site-ul de prezentare a pregătirilor pentru preluarea mandatului, romania2019.eu.

Tot prin intermediul paginii romania2019.eu, pot completa un chestionar cu privire la agenda viitoarei preşedinţii ale României la Consiliul Uniunii Europene şi pot promova preşedinţia prin intermediul reţelelor de socializare. Platforma conţine și detalii despre campania “Dialoguri Europene”, sub egida căreia se desfăşoară dezbaterile publice organizate de Ministerul Afacerilor Externe, prin ministrul delegat pentru Afaceri Europene, şi acţiunile de informare dedicate mandatului pe care România îl va deţine, în premieră, între 1 ianuarie și 30 iunie 2019.

Acest mandat este asigurat prin rotaţie între statele membre ale Uniunii Europene la fiecare şase luni. În timpul exercitării preşedinţiei, România va reprezenta Consiliul Uniunii Europene în dialogul cu celelalte instituţii europene, în special Comisia Europeană şi Parlamentul European, și va lucra în strânsă coordonare cu preşedintele Consiliului European, în cadrul procesului decizional.

Preşedinţia rotativă asigură gestionarea curentă a agendei europene şi prezidarea formaţiunilor sectoriale ale Consiliului la toate nivelurile (ministerial, ambasadorial şi tehnic), cu excepţia Consiliului Afaceri Externe. Preşedinţia trebuie să acţioneze ca un mediator imparţial și să se concentreze în principal pe prezentarea de propuneri de compromis, capabile să conducă la adoptarea de poziţii comune ale statelor membre.

Articolul anterior

Timişoara: Ex-ambasadorul Japoniei predă limba japoneză la Universitatea Politehnica

Articolul următor

Belgienii de la Puratos merg pe mâna unei românce pentru dezvoltarea business-ului în Europa de Est

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share