Salariul, criteriul care contează cel mai mult pentru români în alegerea unui job. La nivel global, stabilitatea jobului este cea mai importantă pentru angajați

Salariul, echilibrul dintre viața personală și cea profesională și relația bună cu managerul sunt criteriile care contează cel mai mult pentru români, când vine vorba de alegerea unui job.

Concluziile fac parte din studiul anual realizat de Boston Consulting Group (BCG), The Network, The Stepstone Group și eJobs.ro, partenerul The Network pe piața din România. La nivel global, angajații pun cel mai mare preț pe stabilitatea jobului. Al doilea cel mai important element este echilibrul între viața personală și cea profesională și abia apoi remunerația.

Stabilitatea la locul de muncă vine abia pe locul al patrulea în topul realizat de angajații români. Alte aspecte luate în considerare sunt relația cu colegii, aprecierea pe care o simt pentru munca lor, oportunitățile de dezvoltare profesională, să simtă că munca lor are sens, reputația angajatorului sau numărul de zile de concediu.

“Nu regăsim în listă beneficiile extrasalariale, ceea ce ne arată că românii au regândit raportarea la carieră și la job în ultima perioadă. Nu poate fi detronată importanța salariului, dar, dincolo de acest criteriu, toate celelalte criterii care cântăresc greu în ochii angajaților țin mai degrabă de relaționare, cultură organizațională și reputație, decât de stimulente materiale concrete”, spune Roxana Drăghici, Head of Sales la eJobs.ro, cea mai mare platformă de recrutare online din România.

Și la nivel local, apar diferențe între respondenți, în funcție de categoria de vârstă din care fac parte. Salariul este cel mai important pentru cei între 21 și 30 de ani și din categoria 41-50 de ani. Pentru cei foarte tineri, sub 20 de ani, cel mai mult contează compatibilitatea dintre valorile lor și cele ale potențialului angajator. Cei din segmentul de vârstă 31-40 de ani pun preț în primul rând pe echilibrul între viața personală și cea profesională. De la 51 de ani în sus, cel mai mult contează relația bună cu colegii sau aprecierea pe care o primesc din partea managerului pentru munca lor.

La fel de interesant este și ce contează cel mai puțin, în funcție de segmentul de vârstă. Pentru cei sub 20 de ani, numărul de zile de concediu la care au dreptul anual reprezintă criteriul la care se uită cel mai puțin. Beneficiile sunt pe ultimul loc pentru cei între 21 și 30 de ani și 41-50 de ani, iar reputația angajatorului contează cel mai puțin pentru candidații din segmentul 31-40 de ani. Spre final de carieră, de la 51 de ani în sus, cel mai puțin contează posibilitățile de dezvoltare în carieră și posibilitatea de a lucra într-un mediu creativ.

“Fluctuațiile pieței muncii, la nivel internațional, au făcut ca 2023 să fie primul an în care să vedem că siguranța locului de muncă apare atât de sus în alegerile respondenților. În anii anteriori, mult mai importante erau recunoașterea meritelor în interiorul companiei sau relația cu echipa”, arată Roxana Drăghici.

Studiul a fost derulat în octombrie-decembrie 2023, pe un eșantion de 150.000 de respondenți din 185 de țări, printre care și România, care a furnizat răspunsuri din partea a 1.047 participanți. Răspunsurile au fost colectate de The Network, alături  de platformele de recrutare afiliate la nivel internațional, și prelucrate de BCG, companie de consultanță în management, cu sediul central în Boston, Massachusetts. Acesta este cea mai amplă cercetare de profil realizată pe o eșantionare globală.

În acest moment, pe eJobs.ro sunt disponibile 25.000 de locuri de muncă.

DESPRE EJOBS

Lansată în 1999, este prima platformă de recrutare din România și liderul pieței locale de profil. Din 2012, este parte a grupului Ringier AG, compania internațională de media localizată în Elveția. Cu 4,9+ milioane de CV-uri, peste două milioane de vizitatori unici pe lună și 300.000+ companii care au beneficiat de serviciile lor, este cea mai mare platformă de recrutare la nivel local.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share