Ministerul Sănătății vrea să readucă medicii în țară, cu ajutorul Centrului Național de Resurse Umane

De astăzi, în cadrul Ministerului Sănătății va funcționa Centrul Național de Resurse Umane. Prin intermediul acestuia, medicii români din străinătate, care doresc să revină în țară, vor primi asistență.

Florian Bodog (foto), ministrul Sănătății, susține că are deja semnale din Germania și Anglia, în legătură cu întoarcerea în România a unor doctori, ca urmare a majorării salariilor medicilor. “Este greu de găsit o soluție pentru a ține medicii în țară, însă avem câteva măsuri. În programul de guvernare avem creșterea salariilor medicilor, care este o măsură foarte bună. Deja am solicitări de medici care doresc să se întoarcă în țară. Chiar acum, la ultima deplasare care am avut-o în Germania, am fost contactat de un șef de clinică de la o secție de chirurgie toracică, care ar dori să se întoarcă într-unul din orașele Arad, Oradea, Timișoara sau Cluj-Napoca, unde există chirurgie toracică. Dânsul este șef de clinică în Germania și dorește să se întoarcă în țară. Mai am solicitări din Anglia. Am și discutat cu omologul meu britanic, la întâlnirea de la Bonn, despre medicii care lucrează în Anglia, după Brexit. Sunt solicitări și de acolo să se întoarcă în țară”, a precizat Florian Bodog, potrivit Agerpres.

Bodog promite că, “indiferent dacă și-au făcut specializarea la noi sau în altă parte”, medicii care își doresc să revină în România vor primi asistență prin intermediul Centrului Național de Resurse Umane. În plus, ministrul Sănătății are în vedere măsuri și pentru deficitul de medici din orașele mici. “Pentru orașele mici, este o idee de a coborî rezidențiatul la nivel de spital județean. Adică aducem rezidenții în spitalele județene. Nu este nici un secret: dacă vin și muncesc aici cinci ani, unii se căsătoresc, alții se îndrăgostesc de oraș, alții de spital, și vor rămâne”, a conchis ministrul.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share