Ford: investiție de 100.000 de dolari, în Laboratorul de Mecatronică al Colegiului Ștefan Odobleja din Craiova

Investiția realizată de Ford Motor Company Fund, ramura filantropică a companiei, a facilitat dotarea laboratorului cu cele mai moderne echipamente, care le vor da ocazia elevilor să ia parte la cursuri practice și să înțeleagă mai bine industria auto.

În timp ce Ford a investit în tehnologie, Primăria Craiova a contribuit la renovarea unor zone-cheie, ce au facilitat posibilitatea reconfigurării spațiului în care se află laboratorul. Mecatronica este o știință mutidisciplinară, care combină ingineria mecanică, electronica, ingineria digitală, ingineria telecomunicațiilor, ingineria de sistem și cea a sistemelor de control. În viziunea Ford, studiul mecatronicii le oferă viitorilor specialiști posibilitatea unei abordări mult mai flexibile și tehnice, și adaugă cele mai avansate elemente și rezultate tehnologice și practice. “Mecatronica le oferă viitorilor specialiști din domeniul auto o mulțime de oportunități de dezvoltare. Din acest motiv, vrem să le oferim elevilor craioveni din noua generație șansa de a se apropia de această disciplină. Ford Fund a ales să facă acest lucru investind în laboratorul în care elevii pot să ia parte la cursuri practice, predate de profesori specializați”, declară John Oldham, președinte Ford România și directorul Uzinei Ford de la Craiova.

Ford Fund este o fundație corporate non-profit, care oferă și susține investiții în comunitate și activități voluntare ale angajaților. Din 1949, Ford Fund a investit 1,5 miliarde de dolari în construcția unor comunități mai puternice la nivel mondial. În Europa, se concentrează pe trei zone: educație, comunitate și mobilitate inteligentă și sigură. În zona de educație, Ford Fund pune accent la nivel mondial, pe încurajarea tinerilor să mizeze pe știință, tehnologie, matematică și inginerie, iar investiția în Laboratorul de Mecatronică de la Colegiul Ștefan Odobleja este exemplul perfect în acest sens. Ford Fund își propune să ajute tinerii să-și dezvolte zilnic aptitudinile necesare pentru a-și asigura un viitor optimist. În condițiile în care este binecunoscut faptul că la nivel european există o nevoie acută de oameni care iau în considerare o carieră în inginerie, Ford își dorește să răspundă astfel la aceste necesități.

În România, Ford Fund operează din 2014. Investițiile au depășit deja o jumătate de milion de dolari, în proiecte educaționale și din domeniul sănătății, dar și în programe de conducere defensivă, precum Ford Driving Skills for Life. Programele Ford Fund din regiunea Craiovei sunt implementate cu sprijinul Fundației Gazeta de Sud, care se implică activ în toate proiectele adresate comunității locale. Pentru a atrage viitoarea generație de liceeni și pentru a crea interes în jurul mecatronicii, Ford Fund va oferi burse de studiu pentru 15-20 de tineri de la Colegiul Ștefan Odobleja, din 2017-2018.

DESPRE FORD MOTOR COMPANY

Este o companie globală din industriile auto și mobilitate, cu sediul la Dearborn, Michigan. Cu circa 201.000 de angajați și 62 de fabrici în toată lumea, activitățile principale ale companiei includ proiectarea, producția, finanțarea de marketing și asigurarea de service pentru o gamă completă de autovehicule, camioane, SUV-uri și autovehicule electrice Ford, precum și autovehicule de lux Lincoln. Prin intermediul Ford Smart Mobility, companiei vrea să devină lider în domeniile conectivitate, mobilitate, autovehicule autonome, experiența clienților, date și analiză. Ford Europa produce, vinde și servisează vehicule sub marca Ford pe peste 50 de piețe individuale și are în jur de 52.000 de angajați la facilitățile proprii și 68.000 de angajați când sunt luate în considerate asocierile în participațiune și entitățile neconsolidate. În plus față de Ford Motor Credit Company, operațiunile Ford Europa includ Divizia Ford de Relații cu Clienții și 24 de facilități de producție (16 deținute integral sau asocieri în participațiune consolidate și opt asocieri în participațiune neconsolidate).

Articolul anterior

Arctic investește peste 100 de milioane de euro într-o fabrică nouă

Articolul următor

Ministerul Sănătății vrea să readucă medicii în țară, cu ajutorul Centrului Național de Resurse Umane

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share