Ministrul Educației: 1.536 de posturi de directori și directori adjuncți sunt neocupate

Foto: obiectivbr.ro

În urma concursului pentru ocuparea funcțiilor de directori și directori adjuncți în unitățile de învățământ preuniversitar, au fost ocupate 1.972 de posturi și au rămas vacante 1.536, a anunțat ministrul Educației.

Potrivit acestuia, în sistemul de învățământ preuniversitar sunt 9.504 posturi de directori și directori adjuncți și 7.254 de unității școlare cu personalitate juridică. “În urma concursului din luna iulie, organizat pentru 3.508 posturi, s-au ocupat doar 1.972 posturi. Asta înseamnă că astăzi avem libere 1.536 de posturi, dintre care 956 sunt în mediul rural”, afirmă ministrul Educației, citat de Agerpres.

Posturile vacante ar urma să fie ocupate după interviuri organizate conform unei metodologii “diferite față de tot ce a însemnat până acum numirea directorilor de către inspectorii școlari”. Până la începutul anului școlar 2017-2018, toate cele 1.536 de posturi care nu sunt ocupate în acest moment ar urma să fie ocupate. “Am transmis inspectoratelor școlare nota, în așa fel încât consiliile de administrație ale inspectoratelor, ale unităților școlare, să facă demersuri”, susține reprezentantul Guvernului.

Cele mai importante noutăți din domeniul Resurselor Umane pot fi găsite și pe pagina noastră de Facebook.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share