Ministrul Sănătății: Medicina de familie are nevoie să fie stimulată. Propunem servicii suplimentare

Ministerul Sănătăţii (MS) le va propune medicilor de familie anumite servicii suplimentare, care pot fi efectuate şi care pot fi recompensate, a anunțat ministrul Sorina Pintea.

“Medicii de familie sunt nemulţumiţi de propunerile pe care Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) le-a făcut pentru finanţarea cabinetelor, din 1 aprilie, cu semnarea actului adiţional la contractul cu CNAS. Cu siguranţă, medicina de familie are nevoie să fie stimulată. Propunerea MS pentru medicina de familie a fost legată de anumite servicii suplimentare, care pot fi efectuate şi care pot fi recompensate. De asemenea, există în discuţie un grant cu Banca Mondială, axat în mare parte pe medicina de familie şi medicina comunitară. Din punctul de vedere al MS şi al Guvernului, lucrurile au fost înţelese”, a declarat Sorina Pintea, citată de Agerpres.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Potrivit ministrului, au existat mai multe întâlniri, pe această temă, cu medicii de familie şi cu Colegiul Medicilor, şi vor mai urma și altele, după ce Societatea Naţională de Medicina Familiei a semnalat mai multe probleme în sistem. “Cabinetelor medicilor de familie din România li s-a alocat, în 2018, un buget cu doar 17 la sută mai mare decât în 2017, sub șase la sută din Fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate (FNUASS) total, fapt ce a făcut ca funcţionarea cabinetelor să fie la un nivel de <supravieţuire>. În condiţiile în care personalul medical (medici şi asistenţi medicali), din unităţile sanitare de stat (medicina şcolară, ambulatoriu integrat, spitale), a beneficiat de finanţări (salarii şi bugete) mărite cu până la 100 la sută, medicii de familie au aşteptat o reparaţie a acestor inechităţi”, precizează conducerea Societăţii Naţionale de Medicina Familiei.

Articolul anterior

Cum va arăta piața muncii în 2019 – ce caută recrutorii și ce-și doresc angajații de la job-ul lor

Articolul următor

Oradea: Primii 10 contribuabili au adus aproape 20 de milioane de lei la bugetul local, în 2018

Articole din aceeași categorie
Total
18
Share