Monica Mardare, director HR al Luxoft România și manager global pentru programul de Diversitate și Incluziune, printre câștigătorii WomenTech Global Awards 2021

Monica Mardare este director de Resurse Umane pentru Luxoft România și managerul global de Diversitate și Incluziune în compania de IT Luxoft. Cu 20 de ani de experiență în domeniul resurselor umane, a contribuit la politici și practici menite să creeze un mediu de lucru incluziv și să crească angajamentul și performanța oamenilor din companie.

În ultimii ani, Monica Mardare a fost implicată în stabilirea strategiilor de dezvoltare organizațională pentru noi locații din SUA și Europa, în conformitate cu cultura și practicile incluzive ale companiei. Din noiembrie 2020, conduce programul global Luxoft D&I, concentrat pe promovarea unei culturi a șanselor egale, în care toată lumea este respectată, apreciată și tratată corect.

Monica Mardare este  unul dintre câștigătorii WomenTech Global Awards 2021, pentru care a acordat un interviu.

“Am absolvit facultatea cu o diplomă în electronică, pe care am obținut-o în timpul regimului comunist, când într-adevăr nu erau prea multe opțiuni. Mă pricepeam la matematică și fizică, așa că alegerea unei cariere în domeniul  tehnic a venit natural. Nu știam la ce să mă aștept, așa că mi-am dezvoltat majoritatea abilităților învățând din practică și fiind ajutată de colegii mei grozavi, care m-au îndrumat.

Am fost pasionată de programare, care mi-a oferit marea satisfacție de a contribui la dezvoltarea și finalizarea unor produse pe care apoi le-am văzut implementate în diverse proiecte. Apoi a trebuit să-mi întrerup cariera pentru câțiva ani, iar când m-am întors la muncă mi-am dat seama că rămasesem prea în urmă fiindcă, așa cum știm, domeniul software evoluează foarte rapid. Am ales să încep o carieră nouă, în domeniul managementului resurselor umane și al operațiunilor, într-o companie de IT, iar experiența mea tehnică m-a ajutat să colaborez eficient, să creez conexiuni puternice cu colegii mei, și m-a ajutat să înțeleg mai ușor business-ul companiei.

Acum, cea mai lungă călătorie profesională a mea a fost în HR, iar Luxoft mi-a oferit multe oportunități. Una dintre ele a fost șansa de a conduce programul Diversitate și Incluziune la nivel global. Îmi găsesc inspirația în toți oamenii minunați cu care lucrez,de pe tot globul. Mă motivează în mod constant și mă ajută să reușesc în ce îmi propun”, spune Monica Mardare.

Tot interviul poate fi urmărit aici.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share