Luxoft România își simplifică procesul de recrutare. Noul proces va dura câteva zile

De mai bine de 12 luni, Luxoft, una dintre cele mai mari companii de dezvoltare software şi soluţii IT din România, recrutează specialiști de pe întreg teritoriul țării, mulțumită posibilității  de lucru de la distanță.

Peste 450 de angajați lucrează la momentul de față în regim de telemuncă, iar acest lucru va continua să se întâmple și după perioada de pandemie. Luxoft, care a trecut pragul de 2.000 de specialiști, în toamna aceasta, a deschis primele poziții permanent remote în decembrie 2020 și și-a extins echipa în afara Bucureștiului, în Cluj, Iași, Timișoara și Brașov, în urma unui proces de recrutare desfășurat integral la distanță.

Vestea bună este că procesul de recrutare s-a simplificat, astfel că acum durează doar câteva zile de la primul interviu ca să primești oferta de muncă. Schimbarea majoră constă în faptul că acum candidatul va fi angajat în companie, fără preselecția unui proiect anume. După angajare, departamentele de Recrutare și Managementul Resurselor Umane vor colabora pentru a găsi cea mai potrivită echipa pentru noul angajat, ținând cont de abilitățile și preferințele acestuia.

De curând, Luxoft și-a relansat și programul de recomandări. Astfel, le poți oferi prietenilor programatori șansa să-și găsească jobul dorit, iar tu primești un bonus pentru fiecare recomandare.

DESPRE LUXOFT ROMÂNIA

Este parte a companiei americane DXC Technology, cel mai mare furnizor de servicii de tehnologie informațională business-to-business. Prezentă pe piață din 2008, prin achiziţia ITC Networks, are peste 2.000 de angajați și oferă servicii de software development pentru clienți locali și globali din domeniile telecom, financiar şi auto. La nivel internațional, Luxoft asigură soluţii şi servicii din 41 de centre specializate şi are aproape 13.000 de angajaţi în 22 ţări din America de Nord, Mexic, Europa de Vest şi de Est, Asia Pacific şi Africa de Sud.

Informații despre serviciile oferite de Luxoft România sunt disponibile pe Facebook, Instagram, LinkedIn, iar toate rolurile disponibile în România sunt publicate pe pagina de cariere.

Articolul anterior

Top management Tazz: trei dintre cei mai buni profesioniști din industrie, numiți în roluri-cheie

Articolul următor

Sunt companiile de producție românești pregătite de transformare în context digital? Cine le poate ajuta în acest proces?

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share