Monsson angajează peste 200 de tehnicieni şi ingineri în domeniul eolian, în 2017

Membră a grupului Monsson – care se ocupă cu operarea, mentenanţa şi service-ul turbinelor eoliene în Europa, Africa, America şi Noua Zeelandă -, compania şi-a propus să angajeze personal specializat, cu sau fără experienţă, pentru lucrările deja contractate pentru următorii trei ani.

Monsson va lansa o campanie de angajare prin care şi-a propus să selecteze peste 200 de tehnicieni, pentru proiectele din Germania, Italia, Grecia şi Brazilia, tehnicieni pe care să-i specializeze şi formeze cu compenţele necesare. “Cum pe piaţa muncii nu vom găsi numai personal specializat, ne-am asumat noi pregătirea lor tehnică, prin centrul din Constanţa. Vom iniţia o campanie de recrutare la nivel naţional, pentru a găsi tineri, cunoscători ai limbii engleze, cu vârste cuprinse între 22 şi 30 de ani şi dornici să înveţe o meserie nouă”, spune Sebastian Enache, Director de Dezvoltare Monsson Operation.

Constanţa a devenit un centru important pentru industria regenerabilelor. Aici se află peste 70 la sută din capacitatea de eoliene instalată în România. Majoritatea tehnicienilor existenţi acum în industrie au făcut reconversie profesională dintr-o altă meserie extrem de răspândită în zonă: cea de navigator.

Monsson Operation s-a dezvoltat exponenţial în ultimii doi ani, a ajuns să lucreze în peste 20 de țări şi are mai multe birouri operative în Suedia, Irlanda, Qatar, Polonia, Germania, SUA şi Africa de Sud. “Odată cu dezvoltarea activităţii la nivel internaţional, necesitatea angajării de forţă de muncă specializată a crescut. Astfel,  Monsson şi-a construit propriul centru de instruire şi pregătire a personalului specializat. Funcţionează în Constanţa şi coordonează activitatea de training şi pregătire profesională a peste 750 de tehnicieni, anual”, declară Sebastian Enache.

După o investiţie de peste două milioane de euro, într-un centru de pregătire unic în sud-estul Europei, Monsson a devenit un etalon în formarea profesională specializată pentru operarea, mentenanţa şi service-ul turbinelor eoliene. Centrul RESS – Renewable Energy School of Skills poate forma tehnicieni de mentenanţă turbine eoliene, tehnicieni instalare turbine eoliene, operatori instalaţii electrice adecvate centralelor eoliene, plus multe alte aptitudini şi competenţe necesare. Toate cursurile sunt acreditate la nivel internaţional şi recunoscute peste tot în lume.

DESPRE MONSSON GROUP

Monsson s-a concentrat pe energie din surse regenerabile din 2004 și a devenit, în timp, un important jucător în lume, cu peste 2,4 GW de proiecte în portofoliu. Cu peste 350 de angajați de specialitate, compania oferă o gamă largă de servicii dedicate fermelor eoliene, inclusiv dezvoltare, construcție, operare, întreținere, service, mentenanță şi comercializare de energie electrică. Monsson Group a dezvoltat cel mai mare parc eolian onshore din Europa, de 600 MW, vândut grupului CEZ. Din 2014, continuă să fie lider al dezvoltatorilor de parcuri eoliene din UE. A vândut diferite capacități energetice către OMV-Petrom, Butan Gas, Steag și CEZ. Este lider pe piaţa de service şi mentenanţă pentru turbine eoliene din România.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share