Mutare fără precedent: una dintre cele mai profitabile bănci din România se retrage din Europa Centrală şi de Est

Foto: I DO Advertising

Grupul Société Générale se retrage din şase ţări din Europa Centrală şi de Est, iar o parte din business va fi vândut ungurilor de la OTP, anunță Mediafax. Francezii se retrag şi din Republica Moldova.

Potrivit EU Scoop, care citează publicaţia bulgară Capital.bg, decizia se aseamănă cu cea a Telenor, un alt nume mare din industria bancară, care a ales să se retragă din Bulgaria şi din restul Europei Centrale şi de Est. Société Générale a decis să se concentreze pe alte părţi ale business-ului şi să-şi vândă subsidiarele din Bulgaria, Macedonia, Albania, Serbia, Muntenegru şi Moldova.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Potrivit Capital.bg, grupul francez nu este mulţumit de rezultatele înregistrate pe aceste pieţe. Business-ul din Bulgaria va fi vândut către grupul bancar OTP, care a refuzat să comenteze pentru publicaţia bulgară. Un alt posibil cumpărător este fondul de investiţii Apollo Global Management.

Braţul din Bulgaria al Société Générale va veni la pachet cu alte cinci ţări – Albania, Macedonia, Muntenegru, Serbia şi Republica Moldova. Acete pieţe au devenit suprasaturate şi neatractive în acest moment pentru grupul francez, mai ales că băncile sale nu sunt în top 3 în nici una dintre aceste ţări.

Société Générale este prezent în România prin BRD, care a fost cea mai profitabilă bancă din România în 2017, cu un profit net record de 1,38 miliarde de lei. BRD este a treia bancă pe piaţa locală, după active, şi a contribuit în 2017.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share