“Gigantul” american și-a închis toate birourile din întreaga lume, săptămâna trecută, pentru a le oferi angajaților săi timp liber suplimentar să se recupereze și să se odihnească.
Angajații producătorului de îmbrăcăminte sportivă au avut opțiunea de a-și lua o săptămână liberă, înainte de o revenire planificată la birou în toamnă. În mai, Nike a anunțat că-și va readuce angajații la sediul din Beaverton, Oregon, în septembrie, cu un „model de lucru flexibil 3-2”, care le va permite să lucreze remote cel mult două zile pe săptămână.
Inițiativa Nike vine într-o perioadă de neliniște și anxietate generală a personalului său. În timp ce unele companii și-au redeschis birourile, răspândirea variantei Delta a schimbat multe planuri de revenire la munca în format “clasic”. Unele companii au amânat deja planurile inițiale de revenire din toamnă până la începutul anului viitor. Unele, ca Under Armour și Saks Fifth Avenue, au început să impună vaccinarea angajaților înainte de a se întoarce la birou, notează Footwear News.
Potrivit lui Matt Marrazzo, Senior Manager of Global Marketing Science, decizia Nike de a le oferi o săptămână liberă este menită să-i ajute pe angajați să acorde prioritate sănătății mintale, să se detensioneze și să se relaxeze departe de birourile lor.
„În astfel de momente, sunt atât de recunoscător că fac parte din această echipă. Într-un an (sau doi) care nu seamănă cu niciun altul, să alocăm timp pentru odihnă și recuperare este esențial pentru a performa bine și pentru a rămâne sănătoși. Anul trecut a fost dur – suntem cu toții oameni! și trăim un eveniment traumatic! -, dar sper că empatia și recunoștința pe care continuăm să le arătăm coechipierilor noștri vor avea un impact pozitiv asupra culturii de lucru”, a scris Matt Marrazzo pe LinkedIn.
În acest an, mai mult de una din cinci companii din SUA le oferă angajaților mai mult timp de concediu, potrivit unui sondaj realizat în martie de firma de executive coaching Challenger, Gray & Christmas. Printre altele, LinkedIn, Bumble și Mozilla au decis recent să le propună angajaților o pauză plătită de o săptămână, menită să îmbunătățească sănătatea mintală și energia la locul de muncă.
În ultimii ani, Nike a fost un susținător deschis al destigmatizării problemelor de sănătate mintală. Vara aceasta, când unul dintre superstarurile de sub “umbrela” Nike, Naomi Osaka, s-a confruntat cu reacții negative după ce a refuzat să participe la conferințele de presă obligatorii la Openul Franței 2021, invocând motive de sănătate mintală, Nike i-a susținut decizia.