Nokia a devenit cel mai mare ocupant de birouri din provincie

Compania Nokia a demarat, în 2015, procesul de relocare a birourilor din Timișoara într-o singură locație, în cadrul noului parc de afaceri Bega Business Park, dezvoltat de Bega Grup.

Procesul de relocare și extindere s-a desfășurat în mai multe etape. Nokia a ajuns în acest moment la o suprafață totală de peste 27.000 de metri pătrați, închiriată în Bega Business Park. Compania devine astfel cel mai mare ocupant de spații de birouri din afara Bucureștiului.

Nokia ocupă integral prima clădire a parcului de 15.700 de metri pătrați, în curs de extindere cu încă 1.420 de metri pătrați, și a preînchiriat 10.230 de metri pătrați în a doua clădire a parcului, ce va fi livrată în 2018. Procesul este asistat de compania de consultanță imobiliară Activ Property Services. “Bega Business Park este amplasat în zona centrală a municipiului Timișoara, la numai 500 de metri de centrul istoric. Locația și caracteristicile moderne ale parcului au convins compania Nokia să deschidă aici birouri, extinse acum la peste 27.000 de metri pătrați. Succesul reconvertirii primei clădiri a dus la demararea construcției unei clădiri noi, de 14.000 de metri pătrați. Peste 70 la sută din suprafață a fost deja preînchiriată de Nokia”, declară Felicia Vasiu, managerul biroului din Timișoara al Activ Property Services.

Bega Business Park este unul dintre principalele proiecte de birouri aflate în derulare în Timișoara și va avea o suprafață închiriabilă totală de 73.000 de metri pătrați, la final. Prima clădire a parcului de 15.700 de metri pătrați a fost livrată în 2015, prin convertirea unei foste hale în spații de birouri de clasa A. În prezent, este în construcție a doua clădire a parcului, cu șapte etaje și o suprafață închiriabilă de 14.000 de metri pătrați, cu termen de finalizare în prima parte a anului viitor. Parcul este prevăzut să includă alte trei clădiri similare celei aflate în construcție.

Piața de birouri din Timișoara a înregistrat o activitate record în ultimul an, cu tranzacții de închiriere ce însumează peste 45.000 de metri pătrați. Cererea vine în special din partea companiilor de IT&C, care continuă să se extindă și să-și consolideze birourile în spații moderne. Cu un stoc existent de suprafață închiriabilă de 185.000 de metri pătrați, Timișoara este a treia piață de birouri ca mărime din România, după București și Cluj-Napoca.

Activ Property Services este una dintre principalele companii de consultanță imobiliară din România. Activează la nivel național din momentul înființării, în 1993, are sediul central în București și două birouri regionale, în Timișoara și Cluj-Napoca. Compania a înregistrat anul trecut a șasea cea mai ridicată cifră de afaceri din Top 10 companii de consultanță imobiliară din România și este liderul companiilor de profil cu acționariat român. Departamentul său de birouri oferă servicii de consultanță și închiriere pentru clienți de top, precum Nokia, Ericsson, Vodafone, Mondelez, Kellogg’s, Thomson Reuters, 3M, Intralinks, Romgaz și Unilever.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share