Viitorul pieței muncii este într-o continuă transformare, iar unul din vectorii acestei schimbări este startup-ul Nooka Space, care a numit-o pe Irina Leca în poziția de CEO al companiei și a ridicat o nouă rundă de investiții în valoare de două milioane de euro.
Antreprenor în serie, co-fondator Vector Watch și cu o experiență dobândită în companii internaționale ca Fitbit și Google, Irina Leca are ca obiectiv expansiunea spațiilor de de birouri de proximitate în România și pe alte piețe internaționale. A obținut un MBA la Quantic School of Business and Technology și este licențiată în design la Universitatea de Arhitectură Ion Mincu.
Înființată în 2020, cu misiunea de a redefini viitorul spațiilor de lucru, Nooka Space operează în zece țări, printre care România, Olanda, Austria, Germania, Irlanda și Elveția. Modelul său de afaceri se adresează unor segmente de business-cheie, de la deținătorii de proprietăți, care caută soluții inteligente ca să-și maximizeze veniturile din închirierea de spații, până la companiile care vor să țină pasul cu mediile de lucru hibride. “Dezvoltatorii de real estate sunt dornici să-și maximizeze veniturile prin închirierea spațiilor subutilizate, iar companiile caută flexibilitate. Aici intervenim noi. Suntem veriga lipsă”, explică Irina Leca.
- Index salarial: inginerii din România câștigă, în medie, 5.000 de lei net, dar și-ar dori cel puțin 7.000
- WU Executive Academy: Crește interesul femeilor pentru educația executivă, managerii seniori revin pe băncile școlii ca să-și actualizeze cunoștințele
- [People&Culture in Tech] – Mihaela Dobre, Adobe România: Ce înseamnă să ai un “customer mindset”
Dezvoltatorii imobiliari din România și din alte țări se confruntă cu problema spațiilor neutilizate. În același timp, companiile fac tranziția la modul de lucru hibrid, pentru a oferi angajaților o mai mare flexibilitate și pentru a le reduce stresul asociat cu timpul pierdut pe drum către birou. “Ambele tendințe creează o nevoie pentru produsul nostru. Birourile de proximitate disponibile la cerere și tehnologia noastră se potrivesc perfect acestei nevoi și oferă o modalitate durabilă de a maximiza spațiile subutilizate și de a satisface cerințele actuale ale pieței muncii”, spune Irina Leca.
Obiectivele de licențiere a tehnologiei Nooka Space
Infrastructura tehnologică Nooka Space oferă o experiență optimă de căutare și rezervare a birourilor de proximitate. Compania a dezvoltat un sistem IoT proprietar, care poate transforma orice cabină sau spațiu fizic într-un birou de lucru inteligent sau o cameră de ședințe, disponibile pentru închiriere la cerere, prin aplicația mobilă Nooka Space. Nu mai e nevoie de angajarea un recepționer, iar proprietarii au control deplin al închirierii spațiului.
Nooka Space nu se limitează să pună la dispoziția dezvoltatorilor real estate a unor “spații de birou fizice”, ci poate inclusiv să licențieze tehnologia altor firme care pot integra sistemul IoT al companiei în spațiile lor existente. Potențialii beneficiari ai acestei tehnologii sunt dezvoltatorii imobiliari care au spații neînchiriate, pe care le pot transforma în birouri flexibile, operatorii de spații de lucru de coworking care vor să reducă din cheltuielile cu personalul sau hotelurile care vor să își închirieze sălile de ședință în mod automat.
Nooka a investit în două produse noi, Nooka Cube și Nooka Air One, care sunt special concepute și pentru interior, și pentru exterior, și are pregătit un produs inovator și pentru zonele de așteptare din aeroport. Compania continuă să pătrundă și pe alte piețe strategice și vizează Portugalia și Italia pentru extinderea operațiunilor sale.