“Rețeta” prin care vrea să atragă candidați o companie din România: “Două săptămâni la birou și o lună din Bali? Sigur, poți lucra de oriunde”

Spyrosoft Solutions, o companie recunoscută în 2022, pentru a doua oară, drept una dintre Fastest growing technology companies in Europe, oferă echipei sale posibilitatea de a lucra remote, la cerere, și cu un program flexibil, ceea ce a contribuit la creșterea gradului de satisfacție al angajaților.

Mai mult de jumătate dintre oamenii angajați de la debutul pandemiei de Spyrosoft au ajuns în compania de software la recomandarea unui membru mai vechi al echipei. La gradul mare de retenție și recomandare contribuie atmosfera de lucru, relevantă pentru 84 la sută dintre angajați, siguranța jobului sau munca în echipă.

Prezentă în România de șase luni, Spyrosoft are peste 1.100 de angajați în 18 birouri din Europa, Asia, America de Sud și SUA. Biroul din Timișoara este cel mai recent deschis, iar compania mizează pe politica de wellbeing, centrată pe angajat, pentru a-și extinde echipa. Angajații Spyrosoft nu au program de lucru fix și nici nu sunt obligați să vină zilnic la birou.

Potrivit unui sondaj intern al companiei, realizat în cele opt țări și 14 birouri, 84 la sută dintre angajați simt că beneficiază de o atmosferă de lucru bună și de echipe alături de care pot performa (81 la sută). În ciuda flexibilității programului, 80 la sută cred că beneficiază de stabilitate la locul de muncă.

“Flexibilitatea se poate observa în ADN-ul Spyrosoft, iar ce ne deosebește de alte companii este felul în care reușim să combinăm dezvoltarea de software încorporat și entreprise. Nu suntem singura companie care face asta, dar suntem printre puținii care o fac la acest nivel. Acest atribut se extinde și la nivelul echipelor, iar pandemia ne-a arătat că un program de lucru flexibil contribuie la creșterea productivității și a satisfacției la locul de muncă. În timp ce multe companii iau în considerare revenirea la un program de lucru full office, noi lăsăm la alegerea echipelor locul de unde își doresc să muncească și programul de lucru. Două săptămâni la birou și o lună din Bali? Sigur, putem lucra de oriunde”, spune Witold Leder, CEO Spyrosoft Solutions.

Witold Leder, CEO @ Spyrosoft Solutions.

De altfel, starea de bine a angajaților este focusul Spyrosoft. Compania oferă un buget pentru dezvoltare personală sau profesională, cu o valoare ce variază în funcție de nivelul de senioritate. Ca să contribuie la sudarea echipelor menținând flexibilitatea în alegerea locului din care lucrează, compania mizează și pe întâlnirile informale, pentru a conecta membrii unei echipe.

Următorul eveniment informal organizat pentru echipa din Timișoara va dezbate provocările dezvoltării software în industria automotive, pornind de la proiectele la care lucrează echipa locală. Spyrosoft Learn & Chat – Automotive on the roof va avea loc pe 29 septembrie și este deschis angajaților actuali și comunității IT&C, cu înscriere prealabilă aici.

“Până la finalul anului, ne dorim să avem o echipă de 100 de specialiști IT, iar pe viitor, cu siguranță, ea va continua să crească. Dincolo de abilitățile profesionale ale candidaților, ne dorim ca ei să vrea să lucreze într-o echipă, să fie buni comunicatori și să-și dorească să ia inițiativa în proiectele speciale pe care le livrăm pentru clienții noștri din toată lumea”,arată Witold Leder.

Spyrosoft mizează pe politica de wellbeing, centrată pe angajat, pentru a-și extinde echipa.

DESPRE SPYROSOFT

Este o companie de dezvoltare software înființată în 2016. Oferă o gamă completă de servicii de dezvoltare software – de la software încorporat și sisteme cloud care sunt personalizate de fiecare dată pentru a răspunde nevoilor și cerințelor clienților. Are peste 1100 angajați în birourile din Polonia, Marea Britanie, Germania, Croația, România, SUA, India și Suedia.

Compania oferă un management de proiect cu drepturi depline, în care fiecare soluție este dezvoltată în colaborare cu clientul. Specialiștii săi gestionează cerințele proiectului, construiesc arhitectura software, scriu și construiesc codul și întrețin sistemele implementate. Proiectele care sunt finalizate cel mai adesea de Spyrosoft sunt cele care combină software, software încorporat și aplicații de nivel înalt. Ele sunt implementate folosind cloud public și tehnologii de ultimă generație, inclusiv inteligența artificială, învățarea automată și realitate mixtă.

Articolul anterior

15 IMM-uri din România și Polonia pot primi până la 95.000 de euro fiecare, ca să creeze 2.000 de locuri de muncă pentru refugiați

Articolul următor

Studiu BusinessMark: Inflația și creșterea costurilor, factorii-cheie ce provoacă îngrijorări în rândul organizațiilor din România

Articole din aceeași categorie
Total
1
Share