Număr-record de candidați pentru concursul de Rezidențiat care va avea loc duminică: 11.948

Organizarea concursului de intrare în Rezidențiat în domeniile medicină, medicină dentară și farmacie a intrat în linie dreaptă.

Concursul va avea loc în 15 noiembrie și se va desfășura în cele șase centre universitare tradiționale – București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu Mureș și Timișoara -, dar în condiții speciale, impuse de contextul epidemiologic.

În sesiunea din 2020, se înregistrează un număr record de candidați: 11.948 (6.396 la medicină, 3.008 la medicină dentară, 2.544 la farmacie). Ei vor concura pe 7.061 locuri și posturi scoase pe pe cele trei domenii de pregătire: 4.518 locuri și posturi pentru domeniul medicină, câte 1.219 locuri și posturi pentru medicină dentară și farmacie, 105 locuri pentru ministerele cu rețea sanitară proprie – MApN, Ministerul Justiției și MAI.

Credem că te-ar interesa și: Spune-mi ce ai făcut de COVID-19, ca să-ți spun ce fel de angajator ești

“Echipele ministerului și ale centrelor universitare implicate în organizare fac eforturi pentru ca, la ora începerii concursului, toate condițiile impuse de situația epidemiologică să fie întrunite. O provocare o reprezintă și numărul record de candidați înscriși. Sunt prevăzute măsuri igienico-sanitare pentru protejarea candidaților, dar și a personalului implicat. Pe durata desfășurării examenului, purtarea măștii medicale va fi obligatorie. Sunt prevăzute circuite distincte pentru intrare/ ieșire din sălile de concurs. Se va măsura temperatura la intrarea în săli și vor fi asigurate substanțe dezinfectante pentru mâini și suprafețe. Sunt alocate mai multe săli de concurs pentru asigurarea distanțării fizice și sunt asigurate săli speciale pentru candidații cu temperatură”, declară ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

În sesiunea 2020, cifra de școlarizare a fost suplimentată cu 961 de locuri pentru acoperirea deficitului de personal în specialități cu număr de pacienți crescut și pentru pregătirea de medici specialisti în anestezie și terapie intensivă, pneumologie, medicină de urgență, radiologie-imagistică medicală, epidemiologie, medicină de laborator, microbiologie, igienă în contexul pandemiei. În 2020, MS a avut în vedere asigurarea cu specialiști pentru programele naționale de oncologie și depistarea afecțiunilor oncologice, acordarea asistenței medicale pentru copii și necesitatea formării unui număr sporit de specialiști care să trateze bolile cardiovasculare și ale aparatului circulator, respectiv pentru asigurarea transplantului de organe.

Și în acest an, toți absolvenții care reușesc să treacă pragul de 60 la sută din punctajul maxim pe domeniu, pe țară, vor fi admiși. La fel ca în anii trecuți, concursul se va desfășura după aceeași metodologie, pe o durată de patru ore, sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări.

Toate informațiile vor fi afișate pe site-ul rezidentiat.ms.ro.

Articolul anterior

Chiriașii celei mai înalte clădiri din România au propria platformă de comunicare și interacțiune digitală

Articolul următor

Un robot creat în România, cel mai nou "angajat" al Spitalului Clinic de Urgență București

Articole din aceeași categorie
Total
10
Share
Close