Ocuparea posturilor vacante sau temporar vacante “la stat”, suspendată din 1 iulie

Guvernul a aprobat, ieri, printr-o ordonanță de urgență, suspendarea ocupării prin concurs sau examen, din 1 iulie și până la 31 decembrie 2022, a posturilor vacante sau temporar vacante din instituțiile și autoritățile publice centrale și locale, cu excepția posturilor unice.

Totuși. documentul prevede și continuarea ocupării posturilor pentru care au fost demarate procedurile de organizare a concursurilor înainte de 1 iulie.

În plus, în cazuri “temeinic justificate”, ordonanța de urgență dă posibilitatea ca, prin memorandum aprobat în ședința Guvernului, să poată fi organizate concursuri sau examene pentru ocuparea unor posturi vacante sau temporar vacante din instituțiile și autoritățile publice centrale și locale, cu încadrarea în cheltuielile de personal.

“Măsura suspendării ocupării posturilor vacante din administrația publică a fost necesară pentru a diminua unele cheltuieli de funcționare ale instituțiilor și autorităților publice, în vederea asigurării sursei de finanțare a pachetului de măsuri pentru menținerea nivelului de trai al categoriilor vulnerabile și continuarea activităților economice, recent adoptat de Guvern, cu respectarea angajamentelor asumate în ceea ce privește încadrarea în ținta de deficit”, informează Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale.

Articolul anterior

Vlad Tăușance se alătură echipei curatoriale Timișoara 2023

Articolul următor

Veo Worldwide Services s-a mutat în "casă" nouă, la Constanţa

Articole din aceeași categorie
Total
13
Share