Orange România va avea un nou CEO, din septembrie. Liudmila Climoc va conduce Orange Polonia

Din 1 septembrie, Julien Ducarroz preia rolul de CEO al companiei Orange România. Liudmila Climoc, în prezent CEO Orange România, va prelua de la Julien Ducarroz funcția de CEO al Orange Polonia, de la aceeași dată.

Cu această numire, Julien Ducarroz se întoarce în România, unde a lucrat între 2007 și 2016. Și-a început cariera în Orange România ca Strategy Director, iar din 2009 a condus echipele de vânzări, marketing, digital și comunicare de brand, în calitate de Chief Commercial Officer. În timpul mandatului său anterior în România, a avut o contribuție majoră la lansarea serviciilor Orange TV și 4G și a consolidat poziția de lider a brandului Orange.

În 2016, a fost numit CEO al Orange Moldova, iar din 2020 este CEO al Orange Polonia. Sub conducerea sa, Orange Polonia a lansat și a implementat strategia de creștere .Grow, care a condus la o accelerare a rezultatelor financiare și comerciale și la consolidarea poziției pe piață a companiei.

Sub conducerea sa, Orange Polonia a implementat proiectul de referință, FiberCo JV, care a asigurat extinderea amprentei de fibră optică și a contribuit la combaterea excluziunii digitale în Polonia. În ultimii trei ani, a devenit principalul furnizor de soluții smart city din țară și și-a întărit poziția pe piața wholesale. Și-a îndeplinit obiectivele-cheie pentru protecția mediului și, cu doi ani înainte de termen, a atins ținta de 65 la sută din consum de energie, provenind din resurse regenerabile.

În cei 22 de ani de carieră în Grupul Orange, Julien Ducarroz a câștigat experiență pe mai multe piețe europene. Originar din Elveția, a absolvit Institutul Politehnic Federal Elvețian din Zürich.

Din 1 septembrie, Liudmila Climoc va prelua funcția de CEO al Orange Polonia – al treilea mandat  de CEO din cariera sa. Cu o experiență de 25 de ani în telecomunicații, a devenit  CEO al Orange Moldova în 2008, iar în 2016 a fost numită CEO al Orange România.

Sub conducerea sa, Orange România a trecut printr-o transformare complexă, de la o companie exclusiv mobilă către un operator cu servicii integrate fix-mobil – o călătorie care a început în 2016, odată cu lansarea primelor servicii convergente pentru clienții rezidențiali și a continuat cu extinderea acoperirii de fibră optică în toată țara. În 2021, a accelerat strategia sa de convergentă prin achiziționarea pachetului majoritar de acțiuni al Orange Romania Communications. Astăzi, ca rezultat, Orange România oferă servicii convergente și soluții digitale integrate clienților rezidențiali și companiilor locale.

Cu un accent major pe inovație, Liudmila Climoc și echipa sa au oferit clienților români acces la cele mai noi tehnologii și servicii, ce au permis dezvoltarea unui ecosistem complex 5G. România a fost prima țară din Grupul Orange care a lansat serviciile 5G. În ultimii doi ani, a deschis două laboratoare 5G, în București și Iași, huburi de inovare pentru comunitatea de cercetare, startup-uri și companii.

Soluțiile ITC ale Orange contribuie la dezvoltarea proiectelor locale de anvergură și la avansul tehnologic al companiilor din România. În timpul mandatului Liudmilei Climoc, linia de business digital al Orange România a fost consolidată, iar YOXO, abonamentul 100 la sută digital, a devenit un love brand, popular în rândul utilizatorilor de toate vârstele. Orange România este astăzi rețeaua #1 cu cel mai rapid internet fix și mobil și și-a consolidat poziția de lider pe piață.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share