Personalul medical din România este nemulțumit de salariu. Două treimi dintre specialiști spun că salariul le-a rămas la fel în 2021

În ciuda faptului că au trecut prin al doilea an de pandemie și se confruntă cu un nivel ridicat de stres și oboseală, medicii, asistenții medicali și specialiștii din domeniul sanitar nu au văzut modificări pozitive în privința salariului, relevă un studiu efectuat de MEDIjobs, cea mai mare platformă de recrutare medicală din România.

Pentru marea majoritate a profesioniștilor din domeniul medical românesc, salariile au rămas neschimbate. 69,6 la sută dintre cei intervievați declară că salariul lor a rămas la fel. Doar 18,2 la sută s-au bucurat de o creștere, iar 12,2 la sută spun că salariul le-a scăzut. Lucrurile stau la fel atât în sistemul public, unde lucrează 41,7 la sută dintre respondenți, cât și în cel privat, unde muncesc 58,3 la sută dintre specialiștii medicali din România. Vestea nu este deloc bună, în condițiile în care rata inflației a ajuns la 6,7 la sută, conform datelor publicate în decembrie de Eurostat.

72,5 la sută dintre medici, asistenți și farmaciști sunt nemulțumiți de salariu

Procentul specialiștilor medicali nemulțumiți de nivelul lor salarial este chiar mai mare. Conform studiului, 72,5 la sută dintre ei nu sunt mulțumiți de salariul actual. Doar unu din cinci profesioniști medicali (20,9 la sută) este mulțumit, în timp ce 6,6 la sută se arată nehotărâți în această privință.

Cercetarea MEDIjobs a identificat și una dintre posibilele cauze ale nemulțumirilor medicilor, asistenților și farmaciștilor: patru din zece specialiști medicali nu primesc vreun beneficiu extrasalarial. În afara sporurilor din sistemul de stat, cel mai des întâlnit beneficiu îl reprezintă tichetele de masă, de care beneficiază 42,7 la sută dintre respondenți. Pe locul trei în topul beneficiilor acordate de angajatori sunt asigurările medicale opționale sau abonamentele medicale, de care beneficiază 10,7 la sută dintre ei. Urmează, la mică distanță, primele de sărbători, la care doar un salariat din zece are acces.

Abonamentele de fitness sau sport, oferite rar

Zilele libere suplimentare sunt o altă formă de beneficii, însă doar 6,7 la sută dintre specialiștii medicali se bucură de ele. La fel se întâmplă cu decontarea transportului (6,1 la sută) sau tichetele de vacanță, pe care le primesc cinci din 100 de salariați din sistemul sanitar. 4,5 la sută dintre respondenți au menționat însă și alte beneficii acordate.

Cel mai puțin frecvent acordate în 2021 au fost telefonul de serviciu (3,75), mașina de serviciu (1,8 la sută), locuința de serviciu sau decontare parțială sau totală a chiriei (1,4 la sută) și abonamente de fitness sau la diverse activități sportive, de care au beneficiat doar 0,9 la sută din respondenți.

”Datele ne confirmă un trend îngrijorător, pe care experții MEDIjobs l-au remarcat tot mai des în discuțiile cu potențialii candidați și cu specialiștii din comunitatea noastră. Pe lângă inflația care a erodat tot mai mult din puterea de cumpărare a românilor, specialiștii din domeniul medical sunt de aproape doi ani sub o presiune continuă din cauza pandemiei. Toate acestea contribuie la o acutizare a gradului de nemulțumire a salariaților, iar companiile ar trebui să fie atente la acest aspect, în anul următor”, arată Catrinel Hagivreta-Djafari, CEO și CO-Fondator MEDIjobs.

Studiul MEDIjobs a fost efectuat în noiembrie, pe un eșantion reprezentativ de 1.036 de specialiști medicali din domeniul sanitar public și privat în România, prin metoda CAWI, cu o eroare de trei la sută, pentru un nivel de încredere de 95 la sută.

DESPRE MEDIJOBS

Este cea mai mare platformă dedicată recrutării medicale în România. Este o platformă de tip marketplace, care reprezintă locul de întâlnire pentru specialiștii și angajatorii medicali din România. A fost fondată în 2015, de Catrinel Hagivreta Djafari și George Hagivreta. Desfășoară operațiuni în România și SUA. În România, comunitatea MEDIjobs numără peste 60.000 de specialiști din domeniul medical și peste 1.800 de companii.

MEDIjobs a procesat peste 180.000 de oferte de angajare adresate profesioniștilor din domeniu și se diferențiază de alte platforme similare prin faptul că specialiștii medicali nu candidează pentru joburi, ci primesc oferte de la angajatori, conform cu profilurile create în platformă. Acestea sunt confidențiale până în momentul în care un candidat acceptă oferta și este invitat la un interviu.

Articolul anterior

Bosch Service Solutions deschide un hub global de achiziții la Timișoara. Are deja 50 de angajați și continuă să recruteze

Articolul următor

Compania de tehnologie cu cea mai rapidă creștere organică din Europa Centrală, noul chiriaș al Opera Center

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share