Peste 2.800 de oportunități de carieră la Internship & Trainee Marathon, până în iunie

În această perioadă, la Internship & Trainee Marathon-ul găzduit de Hipo.ro sunt disponibile peste 2.800 de oportunități de internship, trainee, management trainee, stagii de practică pentru absolvenți sau joburi entry-level.

Evenimentul, care a început în februarie și are loc până în iunie, poate fi accesat de orice candidat care deține un cont și un CV pe portalul de carieră Hipo.ro. Parte a platformei NextGen, este cel mai mare proiect național online conceput pentru a promova cele mai actuale programe de internship, trainee, graduates, stagii de practică și joburi entry-level, către studenții și proaspăt absolvenți din marile universități. Tinerii găsesc aici programe și joburi pentru studenți și absolvenți, în marketing, HR, vânzări, IT Hardware, IT Software, telecomunicații, contabilitate-finanțe și alte domenii.

În cele 32 de săptămâni, Internship & Trainee Marathon le oferă candidaților acces la cele mai noi oportunități de carieră, oferite de companii mari, care recrutează activ în această perioadă, precum Ursus Breweries, ING Bank, ING Tech, P&G, Vodafone, Holcim, JTI, HP Inc, HeidelbergCement, Hilti, Prysmian Group ori CER Cleaning Equipment.

Programe pentru tineri, care se desfășoară în această perioadă:

  • JTI Internship Program a ajuns la ediția cu nr. 14, iar cei interesați de acest program se pot bucura în această vară de o experiență practică de trei luni, într-un mediu de lucru multinațional, îndrumați de profesioniști, pentru a-și alege cu ușurință cariera profesională.
  • ING International Talent Programme este un program pentru absolvenți, cu o durată  de patru de ani, ce oferă job rotation pe mai multe departamente, traininguri internaționale, mentorat și posibilitatea de a participa la evenimente internaționale în care pot cunoaște manageri și alți trainee din țări diferite. Startul programului este pe 1 iunie.
  • Discover Graduate Programme, susținut de Vodafone, își propune să conecteze oamenii, business-urile și comunitățile la nivel internațional. Programul formează lideri care să îmbrățișeze tehnologia și dorința continuă de dezvoltare. Cei interesați pot candida pentru programele commercial sau technology.
  • P&G pune la dispoziție, vara aceasta, un program de trainee de 12-18 luni, cu posibilitatea de ocupa ulterior o poziție permanentă în companie ca manager, dar și un program de internship de trei luni, cu posibilitatea de prelungire sau angajare.

În această primăvară, Catalyst Solutions a lansat studiul Generației Z, care și-a propus să creeze un mediu favorabil pentru a înțelege nevoile studenților sau ale absolvenților în ceea ce privește dezvoltarea carierei, a preferințelor și a așteptărilor salariale pentru programele dedicate lor.

În ce domenii își caută tinerii o oportunitate de carieră?

Conform studiului, domeniile care s-au evidențiat în preferințele tinerilor, atunci când au luat în considerare candidatura pentru un program de internship/ trainee sau job entry-level, sunt: marketing/ advertising/ PR (31 la sută), HR (28 la sută) și domeniul tehnic – IT Software (20 la sută) & inginerie (16 la sută).

Ce așteptări salariale au tinerii la început de carieră?

Cel mai important criteriu de alegere a programului, atunci când tinerii au mai multe oferte, este pachetul salarial, indiferent de domeniu. Așteptările salariale diferă în funcție de programul pe care doresc să-l urmeze și de domeniul de activitate. Candidații cu profil IT au cele mai mari așteptări: de la 2.000 de lei pentru urmarea unui program de internship, 2.300 de lei pentru un program de trainee și 3.100 pentru un job full-time, entry-level. Tinerii cu profil umanist se așteaptă să fie plătiți cu 1.700 de lei pentru un program de internship, 2.100 pentru un program de trainee și 2.500 de lei când se angajează pe un post full- time, entry-level.

Companiile care au disponibile astfel de programe și doresc să se implice în dezvoltarea profesională a tinerilor pot cere mai multe informații la adresa de e-mail: angajatori@catalyst.ro.

Articolul anterior

Piața de executive education, în creștere, în pandemie. 5 trenduri care vor defini piața de training, în 2021

Articolul următor

Corina Dăiescu (Sykes): "Competențele din zona soft sunt transferabile în orice domeniu de activitate și în orice aspect al vieții cotidiene"

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share