Peste 30 de companii auto franceze vin în România, pentru a căuta oportunități de colaborare

Cea de-a patra ediție a Întâlnirilor de afaceri din sectorul auto, un eveniment business to business, ce are ca scop crearea de noi relații între companiile franceze și cele românești, va avea loc în 30 mai, la Hotel Novotel.

“Multe dintre aceste 30 de companii au venit special din Franța, pentru a prospecta piața, pentru a încerca să se dezvolte pe această piață, dar și în căutare de noi clienți sau parteneri. Sunt reprezentate mai multe domenii din industria auto, de la fabricarea de piese  și componente, la soluțiile informatice. Evenimentul își propune să explice companiilor franceze perspectivele pieții auto din România, debușeurile, dar și provocările importante în termeni de creștere a valorii adăugate și de dezvoltare”, declară François Saint-Paul, ambasadorul Franței în România.

Evenimentul va include prezentări ale pieței locale și a principalilor actori din acest sector, precum și sesiuni de întâlniri între companiile franceze participante și specialiștii români din industria auto.  Întâlnirile de afaceri din sectorul auto reprezintă și o ocazie pentru societățile franceze de a prezenta noi produse și tehnologii inovatoare, pentru industria automobilelor din România.

Industria auto reprezintă primul sector exportator pentru România, al patrulea cel mai mare constructor de automobile din regiune, cu o contribuție care reprezintă aproape zece la sută din PIB și jumătate  din valoarea totală a exporturilor românești. Acest sector înseamnă 200.000 de locuri de muncă directe. În 2016, în România, s-a înregistrat o creștere cu 17,8 la sută a vânzărilor de automobile noi, comparativ cu anul precedent, ceea ce înseamnă aproape 142.000 de vehicule noi vândute.

Schimburile comerciale dintre Franța și România și-au păstrat dinamica și în 2016, când au înregistrat o valoare de 7,42 miliarde de euro,  o creștere cu nouă la sută față de 2015.  Franța este al cincilea cel mai mare investitor străin în România. Majoritatea companiilor franceze din România sunt puternic specializate în industrie (sector ce reprezintă peste 46 la sută din investițiile franceze din România).

Evenimentul de marți va fi deschis de o sesiune plenară, la care vor lua cuvântul Yann Frollo de Kerlivio, director Business France România, consilier comercial al Ambasadei, Catherine Suard, Prim-consilier al Ambasadei Franței în România, François Coste, președinte al Camerei de comerț și industrie franceză din România (CCIFER), Mihai Boldijar, vicepreședinte al Camerei de comerț și industrie germană din România (AHK), și Gabriel Sicoe, președinte al  Asociației Constructorilor de automobile din România (ACAROM).

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share