Potrivit Accace, una dintre principalele companii de consultanță de afaceri și externalizare servicii din Europa Centrală și de Est, peste 40 de studenți din Capitală s-au înscris în programul YoDA powered by Accace.
15 dintre ei au fost selectați pentru participarea la primul program-pilot dezvoltat de specialiștii companiei pentru studenții care își doresc să urmeze o carieră în domeniul Contabilității – Economic sau Resurse Umane, fie că este vorba de administrare de personal sau de salarizare.
Gândit ca un curs practic intensiv, programul a fost structurat pe șase workshop-uri aplicate, ținute de specialiștii Accace, pe o durată de 15 ore, în noiembrie-decembrie. Workshop-urile s-au desfășurat în două module, ceea ce le-a permis studenților să aplice practic cunoștințele teoretice asimilate în facultate în domeniul contabilității și al contabilizării salariilor (payroll), dar și să experimenteze sistemele și aplicațiile folosite în domeniu. Accace România își propune să continue programul și în 2023.
- Managerii de HR și Generația Alfa. Ce impact vor avea pe piața muncii tinerii născuți după 2010?
- 44 de companii sunt Top Employers în România, în 2025
- Efectele noilor decizii fiscale asupra sectorului IT: doar o treime dintre companiile din România au în plan să-și extindă echipele în 2025
Conform datelor centralizate de Universitatea din București în 2021, peste jumătate dintre studenții absolvenți nu erau angajați în domeniul pe care l-au studiat. Absolvenții facultăților reușesc să se angajeze în domeniul pe care l-au studiat la circa 20 de luni de la absolvire. 86 la sută dintre absolvenți spun au învățat cunoștințele practice la locul de muncă, în timp ce 80 la sută dintre angajatori preferă o minimă experiență profesională în locul studiilor.
„YoDA powered by Accace este o soluție creată de specialiștii Accace pentru a reduce decalajul între studenți și angajatori. Participanții la acest program sunt pregătiți pentru tot ce înseamnă un loc de muncă real, iar cunoștințele practice pe care le dobândesc în timpul workshop-urilor le oferă o șansă reală de angajare. Proiectul dezvoltat de noi este finalist în programul IncubatorX SME, iar Accace România este printre puținele companii care au reușit să creeze un produs viabil și un instrument util pentru studenți în demersul lor de a intra pe piața muncii”, declară Laura Ștefan, Managing Director Accace România.
YoDA powered by Accace s-a calificat în runda finală a proiectului IncubatorX SME, lansat în martie de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare și Ascendis, companie de training și consultanță, prin divizia sa pentru inovație, X by Ascendis.
Obiectivul proiectului a fost să ajute companiile să transforme o idee într-un produs sau serviciu inovator, pregătit pentru lansarea pe piață. Prin YoDA powered by Accace, compania se află printre cele trei business-uri finaliste care au lansat deja produse inovatoare folosind cunoștințe dobândite în IncubatorX SME.
DESPRE ACCACE ROMÂNIA
Prezentă pe piața locală din 2007, a înțeles nevoia clienților de a avea toate procesele interne gestionate sub o singură umbrelă și a devenit un partener de servicii complete de consultanță și externalizare, care face conexiunea între nevoi și soluții, combinând tehnologii inteligente cu o abordare holistică a business-ului fiecărui client. Oferă servicii de contabilitate, raportare, salarizare, administrare de personal și consultanță fiscală, corporate și juridică, printr-un cabinet de avocatură afiliat.
La nivel de grup, dispune de experiența a peste 800 de specialiști în gestionarea proiectelor globale de externalizare a proceselor contabile și de salarizare la scară mică și mare, cu un portofoliu de peste 2.000 de clienți.
Pe plan internațional, Accace operează ca Accace Circle, o comunitate de business formată din furnizori de servicii BPO și consultanți, care asigură clienților săi o experiență unificată, personalizată. Acoperă peste 50 de locații prin cei aproape 2.500 de profesioniști, sprijină peste 15.000 de clienți, în mare parte companii din topul Fortune 500, și procesează cel puțin 200.000 de fluturași de salariu pe lună, la nivel global.