Banner

Peste 5.000 de joburi pentru candidaţi entry level, disponibile în oraşele mari din România

Mai mult de 5.000 de locuri de muncă tip “entry level” (între 0 şi 2 ani experienţă) sunt disponibile, în prezent, în Bucureşti, Timişoara, Cluj, Iaşi, Timişoara, Constanţa şi Braşov, reiese din datele publicate de platforma de recrutare online BestJobs.

În primele nouă luni ale anului, candidaţii au efectuat peste 120.000 de căutări pe această BestJobs și au folosit cuvântul cheie “entry level”, iar companiile au primit peste 270.000 de candidaturile la joburile de acest tip, postate pe platformă. Anunţurile de recrutare care au strâns cei mai mulţi candidați au fost în domenii precum vânzări, resurse umane sau financiar-contabil, cu până la 3.000 de aplicări pentru un job din aceste domenii.

Din totalul celor 5.000 de posturi libere “entry level”, existente în Bucureşti, Timişoara, Cluj, Iaşi, Timişoara, Constanţa şi Braşov, cele mai multe sunt în domeniul BPO (Business Process Outsourcing) – 13 la sută, IT (9,6 la sută), vânzări (8 la sută), financiar şi contabilitate (6 la sută), administrativ şi logistică (4,71 la sută) şi resurse umane (3,5 la sută).

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

În ceea ce priveşte previziunile specialiştilor în recrutare, în ultimul trimestru al anului, 40 la sută din joburile noi vor fi adresate candidaţilor începători, cu mai puţină experienţă profesională. “Companiile sunt nevoite să acopere cu 15 la sută mai multe poziţii noi în ultimul trimestru din acest an, comparativ cu perioada similară din 2018. Vor fi oportunităţi de carieră atât pentru persoanele cu experienţă, dar şi pentru juniori şi studenţi. 70 la sută dintre companiile sondate vor scoate până la zece joburi noi pe piaţă, în ultimele trei luni ale acestui an, iar 40 la sută dintre acestea se vor adresa segmentului de candidaţi entry level”, arată concluziile cercetării BestJobs.

BestJobs, una dintre cele mai importante platforme de recrutare online din România, conectează la piaţa muncii peste 2,5 milioane de profesionişti şi are mai mult de 25.000 de joburi active în orice moment, în ţară şi în străinătate.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share