Peste jumătate dintre candidații din România, care au trimis CV-uri pentru angajare, nu au primit feedback

Potrivit unui sondaj realizat de platforma de recrutare eJobs, mai mult de jumătate dintre candidaţii care au aplicat anul acesta pentru un loc de muncă nu au primit feedback de la angajatori, iar aproape la fel de mulţi spun că nu vor mai aplica niciodată pentru companiile respective.

O treime dintre cei care au participat la studiu şi-au trimis CV-ul pentru 10-20 de joburi de la începutul anului şi până acum. O pondere similară a candidat pentru cel mult zece posturi, însă sunt şi persoane care au fost nevoite să aibă între 20 şi 40 de candidaturi, mai mult de 40 sau chiar peste 100.7,3 la sută dintre respondenţi au răspuns că şi-au trimis CV-ul pentru atât de multe posturi încât nu-şi mai pot aminti un număr exact.

Dintre cei care au primit, totuşi, feedback de la angajatori, 23 la sută susţin că răspunsul a venit în câteva zile, 12 la sută într-o săptămână, cinci la sută în două săptămâni şi 13 la sută într-o lună de la trimiterea CV-ului. “Resemnarea şi revolta sunt principalele două efecte pe care lipsa feedback-ului le are asupra candidaţilor. Ei spun că, deşi îi deranjează, au ajuns să se obişnuiască cu această situaţie şi să nu mai aibă aşteptări din partea angajatorilor sau că, dimpotrivă, vor spune mai departe, cunoscuţilor, despre experienţa avută”, arată cercetarea eJobs.

Credem că te-ar interesa și: Spune-mi ce ai făcut de COVID-19, ca să-ți spun ce fel de angajator ești

În timp ce neliniştea, demotivarea, resemnarea, furia sau nepăsarea reprezintă doar câteva dintre stările care îi încearcă pe cei care candidează, dar nu primesc, ulterior, nici un răspuns, doar 14 la sută spun că acest lucru îi ambiţionează să-şi îmbunătăţească CV-ul sau felul în care candidează. Pe de altă parte, atunci când primesc feedback de la angajatori, candidaţii se simt motivaţi, recunoscător, liniştiţi sau încurajaţi. Un candidat din zece îşi doreşte un răspuns de la angajator doar dacă este unul pozitiv.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Studiul eJobs a fost realizat în noiembrie, pe un eşantion de 1.143 de respondenţi.

Articolul anterior

Kaufland își deschide magazinele pentru micii producătorii locali de legume-fructe

Articolul următor

Sogefi pregătește startul producției la noua fabrică de componente auto din România

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share