Banner

Porsche își triplează numărul de angajați din România. Ce posturi sunt disponibile acum

Cea mai tânără subsidiară a Porsche Engineering Group GmbH și-a atins primul obiectiv de recrutare, de 20 de angajați, dar își propune să ajungă la o echipă de cel puțin 70 de oameni, până la sfârșitul anului.

În 2017, prioritatea numărul unu pentru Porsche Engineering România este extinderea subsidiarei sale din Cluj-Napoca. În plus, producătorul german va lansa un program de Masterat în inginerie auto, în parteneriat cu Universitatea Tehnică din orașul ardelean. „Suntem bucuroși că am reușit să ne atingem primul obiectiv de recrutare și să ne extindem echipa din Cluj-Napoca. Am ajuns la 21 de angajați. Acum, după ce am pus bazele echipei noastre din România, avem planuri mari și ne dorim să păstrăm același ritm de creștere. Până la sfârșitul acestui an, ne propunem să avem o echipă solidă, de peste 70 de angajați”, anunță Malte Radmann, Managing Director Porsche Engineering Group GmbH.

Cu echipa actuală, Porsche Engineering intenționează să crească în continuare serviciile sale de dezvoltare software, în conformitate cu strategia globală de creștere pe partea de digitalizare, pentru a transforma peisajul digitalizării auto și al mobilității electrice. Pentru aceasta, vrea să aducă sub un sigur acoperiș cei mai buni experți software și ingineri mecatronici și să creeze un mediu de lucru unde inovația, creativitatea și deschiderea către idei noi sunt încurajate și apreciate. Echipa Porsche Engineering România include ingineri cu experiență, dar și absolvenți specializați în inginerie auto. Candidații eligibili trebuie să fi absolvit o facultate de inginerie auto sau software, sau să aibă experiență în dezvoltarea de software, testare sau inginerie auto. Trebuie să vorbească fluent limba engleză, iar cunoașterea limbii germane reprezintă un avantaj. Posturile disponibile în acest moment, în România, pot fi găsite aici.

De la sosirea în România, Porsche Engineering a inclus educația academică în strategia sa de creștere sustenabilă. În 2016, a acordat 15 burse celor mai buni studenți de la specializarea Inginerie Auto de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, pentru a încuraja tinerii talentați să urmeze o carieră în acest domeniu. Anul acesta, compania va acorda alte 25 de burse studenților cu cele mai bune rezultate, din programele de licență și masterat ale UTCN. În 2017, Porsche Engineering România duce acest parteneriat la următorul nivel, prin lansarea nou program de Masterat, dedicat celor interesați de o carieră în domeniul ingineriei auto. „Creșterea sustenabilă și investițiile în educație sunt principalele două direcții strategice pe termen lung. Anul acesta, ne propunem să ne consolidăm prezența pe piața românească, prin extinderea echipei de dezvoltare software. Suntem conștienți de faptul că studenții de top de astăzi sunt inginerii de succes de mâine, cei care vor schimba modul în care ne conducem mașinile în viitor. Prin urmare, vom continua să le sprijinim realizările cu burse, să organizăm seminarii și cursuri în universități și, din toamnă, vom lansa un program complet nou de Masterat în inginerie auto”, spune Marius Mihailovici, director general Porsche Engineering România.

Porsche Engineering România este parte integrantă a rețelei globale Porsche Engineering, cu subsidiare în Weissach, Bietigheim-Bissingen, Wolfsburg, Leipzig (Germania), Praga (Cehia), Shanghai (China) și Nardò (Italia). Biroul din Cluj-Napoca este specializat în dezvoltarea de software și funcții digitale noi pentru industria auto, cu accent pe digitalizare și soluții de mobilitate electrică.

DESPRE PORSCHE ENGINEERING

Cu sediul central în Weissach, este un furnizor de servicii premium de inginerie pentru industria auto, pentru industria de componente auto și alte sectoare. Compania este deținută integral de producătorul de automobile sport Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG, din Stuttgart. Astfel, Porsche Engineering combină natura unei companii de dimensiuni medii, perfect conectate, din sud-vestul Germaniei, cu experiența globală a unui producător de automobile sport de succes. Inginerii Porsche dezvoltă o gamă variată de soluții pentru clienții companiei – de la crearea componentelor propriu-zise și conceperea designului pentru module complexe, până la planificarea și implementarea de proiecte complete, inclusiv managementul demarării producției. Centrul tehnic din Nardò (Italia), parte a Porsche din 2012, oferă posibilități extinse de testare și verificare. Serviciile de inginerie pentru clienții externi reprezintă o parte importantă a identității Porsche, însă acest aspect este mai puțin cunoscut publicului larg. Asta pentru că Porsche Engineering își desfășoară activitatea conform unei politici de strictă confidențialitate și se asigură că strategiile de produs și identitățile de brand ale clienților săi sunt mereu în siguranță.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share