Poşta Română a desfiinţat 56 de posturi de conducere și are un nou director general interimar

Consiliul de Administraţie al Poştei Române (CNPR) a aprobat, astăzi, revocarea directorului general interimar al companiei, Rareş Stanciu. Director general interimar, pe o perioadă de patru luni, a fost numită Elena Petraşcu, care a ocupat postul de director al Direcţiei juridice şi reglementări din companie.

Ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI), Lucian Şova, a participat la prima şedinţă a noului Consiliu de Administraţie (CA) al companiei Poşta Română. Ministrul a prezentat strategia de redresare a operatorului naţional, aprobată de guvern, în 27 septembrie, printr-un memorandum. În şedinţa de astăzi, Consiliul de Administraţie al instituţiei şi-a ales preşedintele, în persoana lui Adrian Găvruţa (secretar general adjunct al MCSI). De asemenea, au fost desemnate Comitetul de nominalizare şi remunerare şi Comitetul de audit.

Director general interimar, pe o perioada de patru luni, a fost numită Elena Petraşcu, până astăzi director al Direcţiei Juridice şi Reglementări din CNPR. CV-ul său poate fi găsit aici. În paralel, se desfăşoară selecţia pentru directorul general al companiei Poşta Română. Prima măsură luată în cadrul CA a fost mandatarea membrilor comisiei de negociere cu Sindicatul Lucrătorilor Poştali din România (SLPR) pentru modificarea prevederilor din Contractul Colectiv de Muncă referitoare la eliminarea indemnizaţiei de conducere, în cazul revenirii de pe o funcţie de conducere pe una de execuţie.

Tot astăzi, a fost aprobată noua organigramă a CNPR, prin care au fost desfiinţate 56 de posturi de conducere (la nivel central), adică o economie de 424.000 de lei, lunar, la salariile de bază, și 92.000 de lei, lunar, la indemnizaţiile de conducere, din bugetul pentru salarii al companiei.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share