Poşta Română rămâne fără oameni: lunar, sute de angajați ies la pensie. Salariul mediu este 1.900 de lei net

În fiecare lună, sute de angajați de la Poșta Română pleacă din companie, să se pensioneze.

Pe operaţional, la oficianţi, poştaşi, soferi, salariul mediu este 1.900 de lei, net, a declarat directorul companiei, Valentin Ştefan, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, notează News.ro.

“La Poşta Română, avem undeva venitul mediu pe economie – salariul de bază, bonusuri şi sporuri adică undeva la 4.100 de lei, în medie, brut. Se impozitează, coboară mult sub 4.000 de lei. Dacă ne uităm strict la operaţional, la oficianţi, poştaşi, soferi, salariul mediu este 1.900 de lei, salariul net. De aici problema cu lipsa de angajaţi şi de interes faţă de companie”, a spus Valentin Ştefan. 

Potrivit acestuia, problema nu este de bonusare sau stimuli, ci lipsa capacității administrative de a verifica unde nu merge treaba. Directorul Poştei Române a dat şi un exemplu de bonusare, arătând că Poşta Română citeşte contoare, iar angajaţii câştigă un leu pentru fiecare citire, astfel că sunt în jur de 1.000 de angajaţi care primesc între 300 şi 500 de lei net. O angajată din Bucureşti, care a cerut să citească contoare, a lucrat seara şi în weekend şi a reuşit să câştige în jur de 6.000 de lei brut, în condiţiile în care are un salariu de 2.600-2.700 de lei. 

Despre lipsa de personal, Valentin Ştefan spune că Poșta Română este într-un proces de schimb de generaţii. “În fiecare lună, sute de angajați pleacă din companie să se pensioneze. Trebuie să ne gândim să aducem alți oameni”. Lipsa de personal se resimte în special în zonele urbane: Timişoara, Bucureşti, Cluj, Constanţa, Craiova. “Oamenii nu vor să lucreze – nu la poştă, ci pe salarii mici. Aceasta este problema structurală a companiei”, arată directorul companiei Poșta Română.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share