Banner

Povești de carieră: de la Director de magazin la Retail Manager JYSK

Pentru cei care își doresc să crească în carieră, o companie care oferă oportunități de avansare este alegerea evidentă. E cazul lui Liviu Apreotesei, care s-a angajat în JYSK în 2015, ca Director de magazin, iar de luna aceasta este responsabil de toate magazinele din regiunea Moldovei.

În toamna lui 2015, Liviu Apreotesei lucra într-un magazin din orașul său, Piatra Neamț. În timpul unei vizite acasă, la fratele său, a descoperit câteva produse care i-au plăcut. A aflat că sunt cumpărate de la o companie numită JYSK, care pe atunci avea doar un magazin în Bacău. Era prima dată când auzea numele retailerului scandinav.

La scurt timp după, a văzut că JYSK se pregătea să deschidă un magazin la el în oraș și căuta un Director de magazin. A candidat și a devenit Directorul de magazin JYSK Piatra Neamț. “Mi-a plăcut mult că am venit în companie înainte de inaugurarea magazinului, că am fost acolo de la început, am fost implicat 100 la sută, fiind magazinul meu, am vrut să iasă totul bine și a fost o deschidere reușită. Am participat și la recrutarea echipei de magazin, împreună cu District Managerul de atunci”, își amintește Liviu.

Promovare rapidă

Trecuseră doar șase luni de când a venit la JYSK, când a primit propunerea de a se pregăti pentru următorul pas în carieră: postul de District Manager. “Eram dispus să fac deplasări și știam că asta presupune jobul. La început, ca District Manager, în primii 3-4 ani, chiar am călătorit mult, fiindcă districtul era mult mai mare ca arie – se întindea de la Focșani până la granița cu Ucraina, adică mai mult de jumătate din Moldova. În weekenduri am fost însă mereu acasă”, povestește Liviu.

În noul rol, a avut rezultate foarte bune și s-a remarcat în pregătirea și susținerea altor colegi. Aproape 20 de colegi din districtul său au promovat ca Directori de magazin. Liviu recunoaște că pregătirea colegilor a fost o zonă în care a investit mult efort și timp, iar asta a adus și rezultate.

Liviu Apreotesei, alături de colegii din Retail Manager Trainee.

Programul Retail Manager Trainee

Pentru Liviu Apreotesei, anul trecut a fost unul special. A fost acceptat în programul internațional Retail Manager Trainee, alături de alți 11 colegi din Ungaria, Austria, Elveția, Germania, Danemarca, Olanda, Norvegia, Suedia și Finlanda. Timp de zece luni, ei au călătorit în mai multe țări pentru cele șase module ale programului de training și au învățat ce presupune rolul de Retail Manager. “E un lucru fantastic să întâlnești colegi din toate țările, să schimbi impresii, să afli modul de lucru al fiecăruia. Fiecare face ceva bun în țara lui și am putut să împărtășim lucrurile bune”, spune Liviu.

Cele mai importante lucruri pe care le-a învățat au fost să aibă o viziune de ansamblu, așa-numita helicopter view, și să gândească din poziția de Retail Manager. Noul rol presupune mai puține călătorii, mai multă analiză și lucru de la laptop, ceea ce înseamnă că va trebui să lucreze prin District Manageri. “Jobul meu e acum să ajut District Managerii să fie foarte buni în jobul lor”.

Apoi își aduce aminte și lucrurile de care avea el nevoie când era District Manager. “A existat o încredere între mine și managerul meu, iar asta îmi doresc și eu mai departe să se întâmple între mine și District Managerii mei. Încrederea este foarte importantă la acest nivel – când stabilim un lucru, acel lucru să se întâmple. Chiar țin mult la această încredere reciprocă”.

Liviu Apreotesei se alătură acum lui Raul Ardelean și Andreei Zahanagiu în echipa de Retail Manageri a JYSK România.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share