Premieră: BestJobs lansează CV-ul în format video

Peste 65 la sută din angajați cred că este greu sau chiar foarte greu să găsești un nou loc de muncă, în această perioadă, cu riscuri foarte mari pentru economie, cauzate de pandemie, arată datele unui sondaj realizat de platforma de recrutare online BestJobs.

Pentru că orice factor de diferențiere contează, BestJobs lansează CV-ul video, o soluție unică pe piața muncii din România, prin care candidații pot să-și pună și mai bine în valoare abilitățile și se pot evidenția în fața angajatorilor.

CV-ul video poate fi înregistrat și adăugat informațiilor deja disponibile în CV-ul tradițional direct în platforma BestJobs. Candidații se pot prezinta în maximum un minut și-și pot pune în valoare aptitudinile și realizările profesionale. Înregistrarea este accesibilă imediat angajatorilor, împreună cu CV-ul tradițional.

Credem că te-ar interesa și: Spune-mi ce ai făcut de COVID-19, ca să-ți spun ce fel de angajator ești

Componenta video a CV-ului vine în contextul strategiei BestJobs de a sprijini candidații să-și găsească mai ușor un job și de a simplifica procesul de selecție a candidaților potriviți pentru angajatori. Aproape 47 la sută dintre participanții la un sondaj BestJobs consideră că un video de prezentare poate fi un diferențiator important atunci când își caută job și alți 34 la sută cred că un astfel de CV le va permite să se exprime într-un mod mai creativ decât o pot face în scris.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Pentru a ieși în evidență printre CV-urile depuse, peste 54 la sută dintre respondenți cred că CV-ul lor trebuie să fie adaptat jobului pentru care candidează, așa încât să le pună în valoare abilitățile și competențele relevante pentru acel job. Aproape 40 la sută consideră că CV-ul trebuie să fie și foarte detaliat, așa încât angajatorii să-și facă o idee clară despre fiecare candidat încă din această etapă a procesului de recrutare.

Aproape jumătate dintre angajații care au participat la sondajul BestJobs spun că CV-ul lor este actualizat și vizibil angajatorilor fiindcă-și doresc un job nou. Alți 33 la sută au în plan să lucreze la el în perioada imediat următoare, pentru a fi pregătiți în eventualitatea în care vor avea nevoie să-și caute alt job. În CV-ul video, candidații cred că ar trebui să vorbească în primul rând despre aptitudinile ce îi califică pentru tipul de job pe care îl caută (39,2 la sută) și despre experiența acumulată (32,5 la sută). 21 la sută cred că e util să menționeze și obiectivele profesionale, 18 la sută ar vorbi și despre realizările anterioare și nouă la sută ar include și detalii despre pasiunile lor.

Sondajul a fost efectuat între 25 octombrie și 10 noiembrie, pe un eșantion de 945 de utilizatori BestJobs, una dintre cele mai importante platforme de recrutare online din România. Cu o experiență de peste 18 ani în domeniu, BestJobs conectează la piața muncii peste 2,5 milioane de profesioniști și are peste 25.000 de joburi active în orice moment, în țară și în străinătate.

Articole din aceeași categorie
Total
1
Share