Banner

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României, membru în Consiliul General al Federaţiei Mondiale a Camerelor de Comerţ

Mihai Daraban, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), a fost ales în funcţia de membru în Consiliul General al Federaţiei Mondiale a Camerelor de Comerţ (WCF), din cadrul Camerei de Comerţ Internaţionale (ICC).

Oficialul CCIR a fost ales în urma votului exercitat de reprezentanţii a peste 100 de state. Astfel, România va fi reprezentată, pentru mandatul 2020-2022, în forul de conducere al organizaţiei mondiale a camerelor de comerţ.

Consiliul General al WCF promovează rolul camerelor de comerţ ca intermediari esenţiali între mediul de afaceri şi autorităţi, dar şi între companii şi publicul larg, oferă asistenţă în crearea camerelor de comerţ sau consolidarea camerelor existente, în special în ţările în curs de dezvoltare şi în economiile emergente. Consiliul încurajează cooperarea între organizaţiile camerale din lume, pentru a îmbunătăţi serviciile furnizate de acestea.

Credem că te-ar interesa și: Corporatistul din Pipera

Federaţia Mondială a Camerelor de Comerţ (WCF) este un organism non-politic şi neguvernamental al ICC. Înfiinţată iniţial în 1951, ca Biroul Internaţional al Camerelor de Comerţ, WCF are ca obiectiv unificarea şi susţinerea reţelei globale de camere de comerţ. ICC este cea mai mare organizaţie de afaceri din lume, cu o reţea de peste șase milioane de companii, din mai mult de 100 de ţări. Reţeaua de camere internaţionale a ICC cuprinde 40 de milioane de companii, care au peste un miliard de angajați la nivel mondial.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

ICC promovează comerţul internaţional, un management responsabil al afacerii şi o abordare globală a reglementărilor de business, printr-un mix de activităţi de promovare şi de stabilire a standardelor. Printre membrii ICC se regăsesc unele dintre mai mari companii din lume, IMM-uri, asociaţii de afaceri şi camere de comerţ locale.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share