Previziunile de HR în IT, în 2020: cum se fidelizează oamenii într-un domeniu al migrației și care sunt cele mai populare joburi

La începutul anului, compania EXE Software a conturat o serie de previziuni în ceea ce privește segmentul de HR din IT-ul românesc. Rapiditatea cu care avansează lucrurile în acest domeniu favorizează oamenii deschiși la modalități noi de colaborare, dispuși să ia decizii spontane și dornici de schimbare.

Însă, dat fiind faptul că este o cerere mare de angajați, dezvoltarea comunicării și elaborarea unui plan de fidelizare reprezintă un avantaj, deoarece permite alinierea dintre obiectivele companiei și cele personale, ale oamenilor din interiorul său. Cele mai importante acțiuni de HR sunt cele strategice, precum selecția persoanelor potrivite, identificarea decalajelor în competențe și acoperirea lor prin programe de dezvoltare, crearea unui plan de retenție a angajaților și creșterea brandului de angajator, arată specialiștii de la EXE Software.

Încurajarea implicării acestora, oferirea oportunităților de învățare și dezvoltare personală și un mediu sănătos de lucru, ce include spații de relaxare, sunt aspecte extrem de importante, care pot fideliza oamenii din echipă. Și stabilirea unui sistem productiv, dar și flexibil, ce oferă posibilitatea de a rezolva task-urile remote, consolidează relația de încredere dintre angajat și angajator. În plus, respectarea timpului liber și acordarea de zile suplimentare de concediu în raport cu vechimea în companie, sunt aspecte ce contribuie la fidelizarea oamenilor din echipă.

Credem că te-ar interesa și: Cum am devenit “neangajabilă”

În IT, factorul diferențiator îl reprezintă componenta umană și conturarea unor relații bazate pe încredere, angajament și susținere. Modul de a interacționa, sprijinul și înțelegerea arătate în discuții deschise sunt vitale pentru a păstra unitatea echipei și pentru a face diferența într-un domeniu în care migrația este ridicată.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

“La fel ca în anii precedenți, și în 2020, printre aptitudinile pe care le căutăm la oamenii care vor face parte din compania noastră se regăsesc flexibilitatea și adaptabilitatea. Noțiuni la fel de importante rămân cunoștințele și experiența de lucru în limbajele și tehnicile de programare, capacitatea de învățare continuă și cunoașterea unei limbi de circulație internațională. După recordul numărului de oameni din companie, atins anul trecut, de 92 de persoane, planurile noastre de creștere rămân în actualitate. În acest moment, ne extindem în zona echipelor de Web Development (framework .Net) și Business Intelligence”, arată Karina Tătui, HR Manager EXE Software.

Atât în România, cât și pe plan mondial, pe lângă joburile devenite populare în anii anteriori, precum dezvoltatori care folosesc tehnologii C#, .NET și dezvoltatori de soluții Business Intelligence, pe lista celor mai populare joburi se adaugă ingineri specializați în AI/Machine Learning și experți în securitate cibernetică.

DESPRE EXE SOFTWARE

Înființată în 2001, este una dintre cele mai mari companii românești de IT. A livrat produse și servicii pe cinci continente. Este specializată în furnizarea de soluții și servicii IT de tip enterprise. Cu peste 200 de proiecte la activ, este partener certificat Microsoft Gold. A dezvoltat și a implementat soluții pentru data management, resource management, workflow management, field data collection, data analysis, prin metodologii ca Agile, Waterfall, Extreme Programming (XP) și Adaptive Software Development (ASD).

Articolul anterior

Angajații și locurile lor de muncă - o poveste de dragoste. 69 la sută dintre românii care desfășoară o muncă de birou își iubesc jobul

Articolul următor

5 tendințe în comunicarea de leadership

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share