Prima vară fără restricții rescrie obiceiurile pe piața muncii. Companiile și-au dublat oferta de joburi față de vara lui 2021

Piața muncii a fost extrem de dinamică în perioada iunie-august a acestui an. Deși restricțiile au fost ridicate și anumite sectoare ale economiei s-au reactivat, războiul din Ucraina a creat instabilitate, iar măsurile adoptate la nivel internațional au dus la creșterea inflației și scăderea puterii de cumpărare.

Prin urmare, mulți candidați s-au reorientat către oportunități mai bine plătite sau au căutat modalități de suplimentare a veniturilor, prin joburi cu jumătate de normă. Datele platformei de recrutare BestJobs arată că, în lunile de vară, candidații au devenit mai activi în căutarea de joburi, iar numărul de candidaturi a crescut cu 18 la sută față de aceeași perioadă din 2021. În plus, a crescut interesul candidaților pentru domenii precum inginerie, producție/ logistică și HoReCa.

Sezonul estival a adus creșteri semnificative și în activitatea companiilor, iar numărul total de joburi disponibile s-a dublat față de vara anului trecut. “Piața muncii se adaptează constant la contextul social și economic, astfel că, în lunile de vară, activitatea angajatorilor și a candidaților s-a intensificat. Angajatorii sunt mai atenți la nevoile candidaților, care sunt în căutarea unui loc de muncă ce le oferă flexibilitate și stabilitate. Dovadă este și faptul că, în perioada iunie-august, oferta de joburi ce pot fi făcute de la distanță a crescut cu aproape un sfert față de aceeași perioadă a anului trecut”, spune Ana Vișian, Marketing Manager BestJobs.

Modul de lucru hibrid care a prins contur în 2021, ca efect al pandemiei, a crescut în preferințele angajaților și angajatorilor. În iunie-august 2022, 40 la sută dintre ofertele de joburi de pe BestJobs au menționat formatul hibrid. Acest mod de lucru a devenit o tendință a acestui an.

Lunile de vară au reprezentat un moment bun și pentru candidații fără experiență, care își doresc să se orienteze în carieră și să ia contact cu piața muncii. Companiile care au dorit să atragă tineri au publicat aproape 3.000 de joburi potrivite pentru entry-level.

Salariile din HoReCa și Turism rămân sub salariul mediu net național. IT-ul rămâne domeniul cu cele mai mari oferte

Ridicarea restricțiilor a redresat domeniul HoReCa și a revitalizat turismul. În prima jumătate a anului, salariile au crescut în aceste două sectoare de activitate (cu zece la sută) și se află pe o pantă ascendentă, din dorința de a atrage personal specializat după instabilitatea și sentimentul de neîncredere față de aceste domenii, generate de pandemie. Printre joburile specifice sezonului estival se numără rolul de recepționer, cu 500-700 de euro pe lună, în medie, agent turism (600-800 de euro), ospătar (500-800) și livrator (500-650). Deși salariile au crescut în primele șase luni din 2022 în HoReCa și turism, cele mai multe posturi nu depășesc salariul mediu net, la nivel național.

Companiile au mai recrutat în această vară pentru poziții precum merchandiser, cu o ofertă salarială medie ce pornește de la 450 de euro și poate ajunge până la 600 de euro pe lună, lucrător comercial (450-600 de euro) și casier (450-600). Acestea au fost și printre cele mai mici oferte salariale de pe piață și se adresează unor candidați necalificați sau fără experiență.

“În urma valului semnificativ de activități specifice sezonului estival, observăm că densitatea ofertelor profesionale a fost mai mare în Constanța, București, Brașov, Cluj și Timișoara, principalele orașe cu potențial turistic din România, care sunt și principalii poli demografici și economici la nivel național”, arată Ana Vișian.

Salariile din transporturi, producție/ logistică, vânzări și financiar se situează la un nivel mediu, potrivit datelor BestJobs. Printre astfel de posturi, se numără cea de manager transport, cu un salariu mediu net de 800-1.300 euro, gestionar depozit (700-900 euro), specialist achiziții (800-1.000) și contabil (800-1.000).

În topul celor mai mari câștiguri se încadrează salariile nete ale specialiștilor din domeniul IT, care pot ajunge până la 4.600 de euro. Un astfel de job este cel de Senior C++ Developer, precum și cel de DevOps Engineer, iar ambele pot fi realizate remote, în timp ce un Country Manager poate atinge nivelul de 4.000 de euro. Un Senior Sales Executive poate accesa o ofertă salarială medie de 3.600 de euro pe lună, în timp ce salariul net al unui Automation engineer Siemens PLC este de 2.500 de euro. 

DESPRE BESTJOBS

Cu o experiență de peste 20 ani în domeniu, este una dintre cele mai importante platforme de recrutare online din România. În orice moment, aici sunt peste 4,6 milioane de profesioniști conectați la piața muncii, peste 40.000 de joburi și mii de freelanceri, agenți de recrutare sau specialiști în dezvoltare profesională și personală (coachi, mentori, terapeuți, avocați și alte tipuri de specialiști).

Articolul anterior

Meseriile viitorului: creator de chatbot, chirurg de memorie, specialist în readucerea la viață. Cât de pregătiți sunt elevii români?

Articolul următor

Românii investesc 23 euro și 4,5 ore, lunar, în propria educație. Cel mai mult timp pentru învățare îl alocă tinerii și seniorii

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share