Producătorul de înghețată Alpin 57 Lux are un nou director comercial

Alpin 57 Lux, una dintre cele mai mari companii de înghețată din România, își consolidează echipa de management prin numirea lui Petru Sopa în funcția de director comercial, de luna aceasta.

Cu o experiență de peste 20 ani în industria FMCG, Petru Sopa va coordona dezvoltarea operațiunilor comerciale ale producătorului român pe piața locală, în ritmul alert de evoluție estimat de companie pentru 2022. Se va ocupa de extinderea afacerilor și se va axa cu precădere pe îmbunătățirea performanței în canalul Modern Trade. Cariera sa include coordonarea echipelor de vânzări ale unor importante companii din România, precum Nestlé, Scandia, Hamé România sau Prefera Foods.

Alpin 57 Lux este una dintre cele mai mari companii de înghețată din România. Înființată de Ioan Istrate ca afacere de familie, în 1994, compania a fost preluată de trustul Food Union în 2016. Este unul dintre jucătorii de top în industria înghețatei, produselor de patiserie și în segmentul de legume congelate.

Alpin 57 Lux are peste 500 de angajați și produce peste 100 de sortimente de produse, sub zece branduri. Cele mai populare sunt sortimentele de înghețată Transalpina, Fulg de Nea, mărcile de înghețată legendare Polar și Sandwich, înghețată fără zahăr adaugat, cu număr redus de calorii, Suplette și mărci de înghețată pentru copii precum Tedi. Din 2001, a început producția și distribuția unei game variate de produse de patiserie și brutărie, care împreună cu legumele congelate cumulează circa 20 la sută din vânzările totale ale companiei. Food Union este un jucător important în industria de bunuri de larg consum. Este principalul producător de înghețată în țările baltice și Danemarca, iar în Norvegia, România, Rusia și Belarus deține o poziție solidă.

Articolul anterior

HR Barometru: Trei sferturi dintre companiile din România au adoptat munca hibrid. Cele mai multe au majorat bugetele de salarii pentru 2022

Articolul următor

La vremuri noi, metehne vechi? Sancționarea penală a simplelor greșeli fiscale revine pe agenda legislativă

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share