Proprietarii Arctic deschid un birou de cercetare-dezvoltare în România. Iași și Timișoara, pe lista scurtă

Reprezentanții Universității Tehnice “Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) s-au întâlnit, săptămâna trecută, cu o delegație a grupului Arçelik, unul dintre cele mai importante concernuri de industrie din Turcia, proprietarul fabricii Arctic. 

Aceștia vor să deschidă în România un birou de cercetare-dezvoltare, specializat la început pe software development și IT, iar după ce au purtat discuții în toate marile centre universitare, Iașiul a rămas, alături de Timișoara, pe lista scurtă.

Biroul de cercetare-dezvoltare din România va fi al doilea cel mai mare al concernului, după cel din Turcia, va lucra pentru toate subsidiarele mondiale ale grupului Arçelik și va avea ca obiectiv principal dezvoltarea sistemelor operaționale conectate pentru electrocasnice, software și Internet of Things.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

În viitor, Arçelik vrea să dezvolte conceptul smart în viața de zi cu zi a oamenilor, dar nu prin a se limita la smart home, ci și la un mediu înconjurător inteligent, care să interacționeze cu utilizatorii. “În afară de masă și de mobilă, totul din casă ar trebui să poată fi controlat”, au spus reprezentanții companiei, printre care s-au numărat membri din conducerea Departamentului de cercetare-dezvoltare al concernului – Mehmet Burak Demitaș, project manager, și Onur Dinçer, Research and Development group manager.

Până luna viitoare, Arçelik va decide orașul în care va fi creat acest birou de cercetare-dezvoltare, iar într-o primă fază, până în iunie, va stabili profilul de angajați pe care dorește să-i recruteze. Procedurile de deschidere vor fi finalizate până la finalul anului 2019.

Articolul anterior

Un antreprenor din Cluj se oferă să ajute Ministerul Sănătății să depisteze medicii falși, cu ajutorul tehnologiei Blockchain

Articolul următor

JTI România, Top Employer pentru a șasea oară consecutiv

Articole din aceeași categorie
Total
1
Share