Proprietarul farmaciilor Sensiblu, reținut pentru corupţie şi spălare de bani

Poliţia din Slovacia l-a reţinut pe omul de afaceri Jaroslav Haščák, unul dintre cele mai bogaţi şi influenţi oameni din această ţară şi care deţine în România farmaciile Sensiblu.

Mass-media locale, preluate de Reuters, au relatat că reţinerea acestuia este cea mai importantă decizie de până acum, dintr-o serie de arestări declanşate de uciderea jurnalistului de investigaţii Ján Kuciak acum doi ani.

Timp de peste 20 de ani, Haščák a fost considerat cel mai puternic dintre aşa-numiţii oligarhi din Slovacia. El ar fi cumpărat permanent favoruri din partea politicienilor. Autorităţile judiciare îl acuză de corupţie şi spălare de bani. Compania pe care o conduce este considerată un jucător de top pe piaţa imobiliară din Slovacia, Cehia şi Polonia. Deţine și bănci şi firme financiare în Cehia şi Slovacia, este un acţionar-cheie în mass-media din aceste state şi în sectorul privat de sănătate din ţara natală.

Credem că te-ar interesa și: Spune-mi ce ai făcut de COVID-19, ca să-ți spun ce fel de angajator ești

Penta Investments activează și pe piața medicală din România, pe segmentul de retail farmaceutic. În decembrie 2017, fondul de investiţii a anunţat achiziţia grupului A&D Pharma, într-o tran­zacţie de circa 300-350 milioane de euro. După preluarea de către noul proprietar, Sensiblu a continuat stra­tegia urmată în anii precedenţi, de a se extinde prin achiziţii. A bifat o tranzacţie şi în 2019, după ce a preluat 46 de farmacii Belladonna.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Articolul anterior

Timișoara: UVT lansează primul program de studii postuniversitare care pregătește viitori specialiști în Blockchain

Articolul următor

Cine face jocurile pe piața locală de software, care va atinge, în 2020, un nou maxim istoric: peste 8 miliarde de euro

Articole din aceeași categorie
Total
7
Share
Close