Prorectorul Universității Babeș-Bolyai, noul președinte al Asociației Psihologilor din România

Mandatul prof. univ. dr. Daniel David, prorectorul Universității Babeș-Bolyai (UBB) responsabil de cercetare, competitivitate-excelență și publicații științifice, are o durată de patru ani.

Principalele direcții ale strategiei de management din agenda noului președinte al Asociației Psihologilor din România (APR) vizează recredibilizarea structurii pe care o va conduce în perioada 2017-2021, precum și a meseriei de psiholog. “Psihologia este o ştiinţă/profesie fundamentală pentru buna funcţionare a societăţilor umane. Dovada este prestigiul social de care se bucură şi caracterul elitist al programelor de studiu/formare în psihologie, din toată lumea. Psihologia românească se confruntă cu o adevărată criză, astfel încât, în cei patru ani ai mandatului meu de președinte, va trebui să generăm schimbări fundamentale, care ar presupune, în condiții normale, cel puțin două mandate. Va trebui să reclădim prestigiul şi credibilitatea profesiei prin APR (organizaţia fundamentală a psihologilor), să onorăm tradiţia şi să reconstruim excelenţa Şcolii româneşti de psihologie, pentru a recâştiga şi întări prestigiul psihologiei în România, în beneficiul ştiinţei/profesiei noastre şi al societăţii româneşti. Avem, cu alte cuvinte, misiunea de a re-starta Asociația Psihologilor din România”, susține, în mesajul său programatic, prof. univ. dr. Daniel David.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați oameni de știință din România, Daniel David este profesor “Aaron T. Beck” de psihologie clinică şi psihoterapie (ştiinţe cognitive clinice), la Universitatea Babeș-Bolyai, director fondator al Departamentului de Psihologie Clinică şi Psihoterapie din cadrul UBB, preşedinte al International Institute for the Advanced Studies of Psychotherapy and Applied Mental Health, iar din 2009 este profesor asociat şi la prestigioasa instituţie medicală Icahn School of  Medicine at Mount Sinai, New York, SUA, şi directorul programului de cercetare la Albert Ellis Institute, New York, un institut de referinţă la nivel internaţional pentru cercetarea şi practica în psihoterapie şi sănătate mintală. Din 2016, este prorectorul UBB pentru cercetare, competitivitate-excelenţă și publicaţii ştiinţifice, și directorul executiv al Institutului STAR-UBB.

Noul președinte al Asociației Psihologilor din România a fost consilier al ministrului Educației și Cercetării, vicepreședinte al Consiliului Național al Cercetării și vicepreședinte al comisiei prezidențiale pentru educație și cercetare.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share