Puștiul de 10, care va studia la Universitatea Harvard

Rareș Avram, un tânăr ploieștean care a fost admis în acest an la Universitatea Harvard, din SUA, a obținut media 10 la examenul de Bacalaureat.

Rareș, care tocmai a absolvit Colegiul Naţional “Ion Luca Caragiale” Ploieşti, la profilul Matematică-informatică, intensiv Informatică, este unul dintre cei 747 de candidaţi acceptaţi la Harvard, din peste10.000 de candidaţi. Harvard este în top 3 mondial al celor mai bune universităţi din lume, conform QS World University Rankings 2021.

Rareș este pasionat de Informatică din clasa a V-a. A participat la șase ediţii consecutive ale Olimpiadei Naţionale de Informatică și a obţinut mai multe medalii. La sfârşitul clasei a IX-a, a reprezentat România la Competiţia Internaţională Mathematical Grammar School Cup Belgrade, unde a obţinut medalia de argint la Informatică şi bronzul la Matematică şi Fizică.

Este unul dintre fondatorii echipei infO(1)Robotics de la Colegiul “I.L. Caragiale”, cu care a obţinut numeroase premii la campionatul naţional de robotică BRD First Tech Challenge. La începutul pandemiei, echipa lui Rareș a confecţionat viziere de protecţie cu ajutorul imprimantelor 3D și a donat peste 2.400 de astfel de obiecte către 30 de unităţi medicale din Prahova.

Articolul anterior

Compania de consultanță și inginerie în tehnologii avansate Ausy Technologies România dă startul unui program de practică

Articolul următor

Candidaţii din Cluj-Napoca, Timişoara şi Braşov, cei mai activi în căutarea unui job, în iunie

Articole din aceeași categorie
Total
12
Share