Candidaţii din Cluj-Napoca, Timişoara şi Braşov, cei mai activi în căutarea unui job, în iunie

În iunie, când s-au înregistrat 36.000 de joburi noi pe platforma de recrutare eJobs, candidaţii din Cluj-Napoca, Timişoara şi Braşov au fost cei mai activi în căutarea unui loc de muncă.

Cu aproape 36.000 de joburi noi, în creştere cu peste zece la sută faţă de mai, iunie devine cea mai bună lună din acest an şi a doua din istoria eJobs, liderul pieţei de recrutare online din România. Dacă până acum cele mai multe joburi veneau din partea angajatorilor din Capitală, în iunie, peste jumătate au fost publicate de companiile din oraşele mari de provincie: Cluj-Napoca, Timişoara şi Braşov.

“Piaţa muncii şi-a revenit rapid la ritmul angajărilor de dinainte de pandemie. Companiile reconfirmă semnalele pozitive din economie şi angajează masiv în toate domeniile. O schimbare a intervenit în ceea ce priveşte zonele care angajează cel mai mult. Până în iunie, Capitala şi Ilfovul totalizau mai bine de jumătate dintre locurile de muncă disponibile, acolo unde, de altfel, sunt şi cei mai mulţi candidaţi.

În iunie, polurile s-au schimbat, iar oraşele din provincie au angajat masiv, în special cele turistice, unde industria HoReCa este în căutare de oameni pentru sezonul estival. Această veste este îmbucurătoare şi pentru candidaţii din împrejurimile acestor oraşe, pentru că nevoia de forţă de muncă este atât de mare încât recrutorii îşi extind căutările şi în afara reşedinţelor de judeţ”, declară Roxana Drăghici, Head of Sales eJobs România.

Următoarele oraşe, în ordinea numărului de opţiuni deschise pentru candidaţi, sunt Constanţa, Iaşi şi Sibiu. Din cele peste un milion de candidaturi înregistrate în iunie, cele mai multe au mers către joburile din companiile de retail, sectorul de prestări servicii, cele de tip call-center/ BPO, IT, finanţe & bănci, industria alimentară şi turism.

Cei mai mulţi candidaţi doritori să se angajeze fac parte din categoria entry-level (0-2 ani de experienţă), urmaţi de mid-level (2-5 ani de experienţă), dar şi de cele care nu au experienţă de lucru. “Numărul de candidaturi este într-o creştere stabilă, însă nu foarte diferită de lunile anterioare. Veste bună este că ritmul de creştere a numărului joburilor disponibile depăşeşte ritmul de creştere a candidaturilor. Asta înseamnă că o mare parte dintre cei care şi-au pierdut jobul în perioada pandemiei au reuşit să reintre în câmpul muncii”, spune Roxana Drăghici.

86,6 la sută dintre candidaturile lunii iunie au fost pentru joburile din România, 12,1 la sută pentru cele remote şi 1,4 la sută pentru cele din străinătate. Aproape 36.000 de locuri de muncă pentru România, dar şi pentru companii din străinătate, sunt disponibile pe eJobs. Mai mult de două milioane de utilizatori unici folosesc în fiecare lună serviciile platformei eJobs.ro, iar zilnic sunt actualizate 7.000 de CV-uri.

Articolul anterior

Puștiul de 10, care va studia la Universitatea Harvard

Articolul următor

Mega Image are un nou Chief Financial Officer

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share