9 din 10 companii vor să ofere beneficii extrasalariale angajaților din România, în următoarele 6 luni

Pentru acest an, aproape 90 la sută dintre clienții Up România declară că intenționează să ofere beneficii extrasalariale angajaților. Anul trecut, în plină carantină la nivel național, 46 la sută dintre companii renunțaseră la beneficiile oferite salariaților.

În topul preferințelor companiilor rămân tichetele și cardurile de masă (47 la sută) și tichetele sau cardurile cadou (15 la sută), însă scade interesul pentru tichetele și cardurile de vacanță, din cauza modificărilor legislative din domeniu. Pe de altă parte, crește interesul companiilor pentru abonamentele de sănătate. Dacă anul trecut se regăseau în top 5 opțiuni de beneficii luate în considerare de companii, în 2021 abonamentele de sănătate au intrat în primele trei opțiuni de beneficii extrasalariale preferate de angajatori.

“În 2020, în plină carantină, cele mai multe opțiuni extrasalariale luate în calcul de companii erau din categoria cardurilor și a tichetelor de masă, cardurilor cadou sau voucherelor de vacanță. Anul acesta, companiile se orientează către beneficii din zona de sănătate și wellness. Observăm un interes crescut din partea clienților față de abonamentele la clinici private de sănătate, abonamente la săli de sport sau oferte de beneficii flexibile, pornind de la nevoile angajaților“, declară Elena Pap, director general Up România și director regional Up Group.

Mai bine de jumătate dintre clienții Up România declară că cifra de afaceri a companiei a fost afectată de pandemie. Unu din trei clienți menționează că activitatea companiei a fost redusă până la 30 la sută, în timp ce 15 la sută și-au văzut cifra de afaceri diminuată cu până la 50 la sută. 12 la sută dintre companii au avut cifra de afaceri redusă cu mai bine de 50 la sută.

Cu o prezenţă locală de 19 ani, Up România oferă diverse instrumente de motivare și soluții financiare pentru performanța business-ului companiilor.

Articolul anterior

Continental își eficientizează producția cu ajutorul roboților autonomi de transport pe care îi construiește

Articolul următor

Răzvan Nicolescu, primul român în Consiliul Director al Institutului European pentru Inovare şi Tehnologie

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share