Renaulution Shareplan: Grupul Renault vrea să-și transforme în acționari peste 98.000 de angajați, inclusiv din România

Renault Group lansează, pentru al doilea an consecutiv, operațiunea Renaulution Shareplan, dedicată acționariatului salariat. Oferta este deschisă în 29 de țări, inclusiv România, și se adresează unui număr de peste 98.000 de salariați. 

Pentru noua ediție a operațiunii, Renault Group a majorat la 30 la sută valoarea discountului oferit la achiziționarea de acțiuni de către salariați, pentru ca ei să beneficieze de succesul aplicării etapelor planului Revolution. Creșterea le va permite angajaților eligibili să primească gratuit până la 16 acțiuni, față de 12 acțiuni atribuite gratuit în 2022. 

Acest plan se înscrie în politica de creștere a numărului salariaților acționari ai Renault Group și are ca obiectiv să transforme în asociați aproape 98.000 de angajați din 29 de țări. Oferta este deschisă salariaților Renault Group și filialelor sale consolidate aderente la planurile de economii ale Renault Group, DIAC sau Retail Renault Group.

Angajații vizați trebuie să aibă o vechime de cel puțin trei luni, între 1 ianuarie 2022 și 2 octombrie 2023, și un contract de muncă în vigoare la 2 octombrie 2023. Oferta se desfășoară în Franța, România, Argentina, Austria, Belgia, Brazilia, China, Columbia, Coreea de Sud, Croația, Elveția, Germania, India, Irlanda, Italia, Malta, Marea Britanie, Maroc, Mexic, Olanda, Polonia, Portugalia, Cehia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Turcia și Ungaria.

Salariații eligibili beneficiază de atribuirea gratuită și imediată a opt acțiuni, sub formă de contribuție unilaterală, cu excepția unor țări în care acțiunile vor fi distribuite în termen de cinci ani, fără obligația de păstrare.

În 23 de țări, Renault Group le propune angajaților o ofertă de cumpărare de acțiuni în condiții avantajoase, cu un discount de 30 la sută față de prețul de referință și o contribuție brută suplimentară echivalentă cu opt acțiuni (contribuție de 300 la sută pentru primele acțiuni, adică șase acțiuni gratuite pentru două cumpărate, și de 200 la sută pentru a treia acțiune cumpărată, adică două acțiuni gratuite suplimentare). Suma achitată de salariat nu poate depăși 25 la sută din remunerația sa brută anuală din 2023. Acțiunile vor fi deținute timp de minimum cinci ani, cu excepția cazurilor excepționale de ieșire anticipată, printr-un fond comun de plasament de companie sau, în unele țări, direct într-un cont nominativ.

DESPRE RENAULT GROUP 

Prezent în peste 130 de țări, are peste 111.000 de salariați și  a vândut 2,1 milioane de vehicule în 2022. Are o expertiză unică în domeniul electrificării și beneficiază de alianța cu Nissan si Mitsubishi Motors. Grupul se bazează pe complementaritatea celor patru mărci ale sale: Renault, Dacia, Alpine și Mobilize.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share