Banner

“Vii la Conti, știi o treabă!”: Peste 160 de elevi au început azi școala în șase clase Continental de învățământ dual din Sibiu

La Sibiu, continuă povestea de succes a învățământului profesional în sistem dual.

Peste 160 de elevi au început astăzi cursurile în șase Clase Continental, de învățământ profesional în sistem dual – patru la Liceul Tehnologic Independența și două la Colegiul Tehnic Energetic din Sibiu.

60 dintre ei încep clasa a IX-a și se vor califica în domeniile “Electronist Aparate și Echipamente” sau “Electromecanic Utilaje și Instalații Industriale”, în două noi clase Continental. Elevii au oportunitatea de face practică (de la cinci săptămâni, în clasa a IX-a, și până la 18 săptămâni, în clasele a X-a și a XI-a), în locația Continental din Sibiu, în zona de producție cu tehnologie de ultimă oră și în Centrul de Instruire Tehnică Continental, format din trei laboratoare dedicate calificării în sistem dual, special concepute pentru pregătirea elevilor.

Continental Sibiu se implică activ în promovarea și dezvoltarea învățământului profesional dual din 2018 și a observat, de la an la an, cum crește interesul pentru învățarea unei meserii pe piața din România. Pe lângă bursele oferite elevilor de Continental, plata cazării în internatele celor două licee, transport, subvenție pentru masă pe perioada practicii, alte premii școlare, compania se asigură că elevii au un mediu adecvat învățării și aplicării cunoștințelor teoretice și continuă investițiile în modernizarea laboratoarelor și a sălilor de curs din licee, dar și a laboratoarelor din Centrul de Instruire Tehnică Continental, dedicat dezvoltării competențelor practice ale elevilor.

“La Continental Sibiu, suntem <un oraș într-un oraș>, atât în termen de număr de angajați, cât și în materie de tehnologii, roluri, abilități și competențe. Noi credem într-o creștere sustenabilă și investim în dezvoltarea viitoarei piețe de muncă. O parte foarte importantă din acest demers o reprezintă implicarea noastră în învățământul profesional dual. <Vii la Conti, știi o treabă!> a devenit mai mult decât un slogan – a devenit parte din ce înseamnă Continental Sibiu pentru comunitate și pentru fiecare #PeopleOfContinentalSibiu”, declară Lăcrămioara Dărăban, Head of Human Relations la Continental Sibiu.

Până acum, au trecut prin sistemul de învățământ dual, clasele Continental, peste 230 de elevi, dintre care 101 au fost deja angajați la Continental Sibiu pe posturi de tehnician și operator, iar o parte dintre ei își continuă studiile la seral și pot deveni ingineri în companie.

Între 1999 și 2022, Continental a investit peste 2,2 miliarde de euro în activităţile din România. Toate cele trei domenii de activitate ale companiei sunt reprezentate aici. Continental deţine șase unităţi de producţie și patru centre de inginerie, în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab şi Iaşi, și un centru de distribuţie a anvelopelor în București. La finalul lui 2022, avea peste 19.000 de angajaţi, dintre care peste o treime reprezentată de ingineri și informaticieni, și va continua să angajeze în funcție de viitoarele proiecte.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share