Rezidenţiatul – pe 18 noiembrie, în şase centre universitare

Concursul de rezidenţiat în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie se va desfăşura duminică, 18 noiembrie, în şase centre universitare: Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara, anunţă Ministerul Sănătăţii (MS).

În a doua decadă a lunii octombrie, Ministerul va publica pe site-ul oficial toate amănuntele privind metodologia şi condiţiile de participare, conform calendarului acţiunilor necesare pentru organizarea concursului. Tot în această perioadă s-a prevăzut demararea înscrierilor candidaţilor la concurs.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

La solicitarea Ministerului Sănătăţii, Guvernul a aprobat majorarea cifrei de şcolarizare prin rezidenţiat pentru anul universitar 2018-2019. Cifra de şcolarizare a fost stabilită la 5.415. Pentru anul universitar 2017-2018, această cifră a fost de 4.000.

În cazul în care la finele repartiţiei candidaţilor promovaţi la concursul de rezidenţiat rămân locuri/ posturi neocupate, MS poate organiza redistribuirea, la cerere, a candidaţilor care la concursul din sesiunea precedentă au fost declaraţi respinşi, deşi au obţinut punctajul minim de promovare, dar s-au clasat în afara numărului de locuri/posturi publicat la concurs. Dacă în sesiunea anterioară nu există candidaţi cu punctaj de promovare sau după redistribuire au mai rămas locuri/ posturi neocupate, ministerul poate organiza, în primul semestru al anului următor, o sesiune extraordinară a concursului de rezidenţiat.

Dispoziţiile OUG nr. 52/2018 sunt aplicabile şi pentru candidaţii din sesiunea noiembrie 2017, în măsura în care, la finele repartiţiei candidaţilor promovaţi la concursul din sesiunea noiembrie 2018, rămân locuri/posturi de rezident neocupate. Ei pot depune la MS cereri pentru a fi luaţi în evidenţă pentru situaţia în care în urma concursului menţionat rămân locuri/posturi neocupate.

Solicitările celor interesaţi să participe la redistribuirea locurilor/ posturilor rămase neocupate după concursul din 18 noiembrie se depun direct la sediul Ministerului Sănătăţii – sediul CRUSP, str. Bodeşti, nr.1, sector 2, Bucureşti, sau se transmit prin poştă, cu confirmare de primire, la aceeaşi adresă, şi vor conţine cerere (conform modelului), în care se vor preciza numele, domeniul pentru care au concurat, numărul de concurs, telefon şi e-mail de contact, acordul pentru folosirea datelor cu caracter personal, copia unui act de identitate și, eventual, documente privind schimbarea numelui.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share