Roland Pangrati a reprezentat România la unul dintre cele mai importante festivaluri de artă din Coreea de Sud

Luna aceasta, artistul Roland Pangrati a reprezentat România la Seongnam Art Fair, unul dintre cele mai importante festivaluri de artă din Coreea de Sud.

Artistul român a fost selectat de organizatorii Seongnam Art Fair să facă parte din Top 10 Artists, selecție realizată din 55 de artiști participanți la eveniment și 400 de lucrări de artă expuse în sălile de la  Art Center Gallery 808, din Seongnam. Aflat la a șasea ediție, festivalul a luat naștere în 2016, din dorința artiștilor locali de a participa la dezvoltarea culturală a orașului și la transformarea lui într-unul de clasa mondială.

Lucrarea prezentată de Roland Pangrati, Rocks #30, face parte din seriile sale cu același nume, care fac parte și din expoziții ce au avut loc în Tokyo, în 2020, și se desfășoară acum în St. Moritz, stațiunea de lux din Elveția, între 18 septembrie și 6 decembrie. Între 2 și 14 noiembrie, artistul român este prezent la Tokyo cu expoziția Roland Pangrati –  Solo Exhibition “Rocks”. Zece picturi realizate de el sunt prezentate pe simeze publicului japonez. 

Roland Pangrati este licențiat în Arte Plastice și Decorative al Facultății de Arte Decorative și Design de la Universitatea de Artă din București. Este recunoscut pentru modul în care combină abstractul minimalist cu tehnici de pictură japoneze mai vechi de 1.000 de ani. A fost inspirat de tehnicile străvechi de pictură Nihonga când a mers în Japonia pentru prima dată, în 2018. De atunci, a început să studieze aceste tehnici de pictură în Tokyo și să creeze modul conceptual de reprezentare plastică în arta sa.

Articolul anterior

Cum să devii "codecooler": "secretele" școlii de programare care a format peste 2.000 de dezvoltatori IT

Articolul următor

Răspuns la cererea de soluții de muncă hibride: IWG deschide primul spațiu de coworking din Transilvania

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share