Românii care vor să lucreze de la distanță din Turcia pot aplica online pentru obținerea vizei de nomad digital

Foto: freepik

Una dintre cele mai populare destinații turistice din lume, Turcia este pe cale să devină și un refugiu pentru nomazii digitali.

Ca să obțină o viză pentru Turcia, nomazii digitali își pot iniția ușor procesul de aplicare de pe platforma de pre-înregistrare pentru nomazi digitali, Digital Nomad GoTürkiye.

După ce sunt completate cerințele pe această platformă, va fi emis un “Certificat de Identificare a Nomadului Digital”. Cu certificatul pe care-l primesc de pe platformă, cei care au aplicat trebuie să-și continue procesul la consulatele turcești sau la centrele de vize.

Cine poate aplica și poate deveni un nomad digital în Turcia?

Sunt eligibili cetățenii Franței, Germaniei, Italiei, Belgiei, Olandei, Luxemburgului, Irlandei, Danemarcei, Greciei, Croației, Spaniei, Portugaliei, Austriei, Finlandei, Suediei, Cehiei, Ungariei, Poloniei, Sloveniei, Slovaciei, Estoniei, Letoniei, Lituaniei, Maltei, Bulgariei, României, Norvegiei, Islandei, Liechtensteinului, Regatului Unit, Elveției, SUA, Canadei, Rusiei, Ucrainei și Belarusului, cu vârste între 21 și 55 de ani.

Documente care trebuie încărcate după înregistrarea pe platformă:

  • Document de călătorie/ pașaport valabil cel puțin șase luni de la data sosirii în Turcia
  • Diplomă de învățământ superior sau document substitut al diplomei
  • Document ce demonstrează că solicitantul lucrează ca Nomad Digital: a) Contract dacă lucrează pentru o companie (cu excepția companiilor din Turcia) sau b) contract de muncă între solicitant și companie dacă este independent (cu excepția companiilor din Turcia)
  • Fotografie biometrică
  • Document care dovedește că solicitantul are un venit lunar de 3.000 dolari sau un venit anual de 36.000 dolari

În ultimii ani, Turcia a început să devină o destinație populară pentru nomazii digitali întrucât oferă o infrastructură tehnologică robustă, este ușor de accesat și are internet de mare viteză, la care se adaugă sisteme avansate de banking și de plăți digitale.

Unde poți lucra în Turcia

Metropola Istanbul

Este punctul de întâlnire al diferitelor culturi, nu este doar o locație istorică în care se intersectează mii de ani de civilizații, ci și un centru de afaceri cu companii mari și startup-uri. Orașul este ușor de accesat prin zboruri directe din aproape orice parte a lumii. Îndeplinește nevoile profesioniștilor și vizitatorilor cu infrastructura sa de transport, opțiunile variate de cazare, de la apartamente de închiriat la hosteluri și hoteluri, și are zone de lucru moderne. Este un oraș în care poți să lucrezi de la distanță în cafenele și parcuri care oferă Wi-Fi gratis.

Amestec unic de istorie și modernitate: Izmir

Este una dintre recomandările Lonely Planet (una dintre cele mai mari edituri de ghiduri de călătorie din lume, deținută de BBC Worldwide) pentru a călători în 2024. Este un oraș spațios și confortabil, care răspunde nevoilor nomazilor digitali. Deține o varietate largă de opțiuni de cazare, are o amplasare excelentă pe malul mării iar lucratul într-o cafenea este permis și aici.

Un mediu de lucru împletit cu natura și marea: Muğla

Oraș situat la confluența Mării Mediterane și a Mării Egee, Muğla este o opțiune perfectă pentru nomazii digitali. Datorită districtelor sale cunoscute precum Dalaman, Bodrum și Fethiye, care te fac să te simți ca în paradis, Muğla oferă un spațiu de lucru care se simte exact ca o vacanță. Este un loc cu plaje aurite și premiate cu Steagul Albastru, plaje de nisip fin și o coastă înconjurată de ape cristaline, golfuri liniștite și priveliști fascinante.

Experiențe fără sfârșit sub soarele mediteranean: Antalya

Și Antalya, inima Rivierei Turcești, este o zonă favorită pentru nomazii digitali, cu un climat ce oferă 300 de zile de soare pe an. Înconjurat de plaje lungi, orașe antice și muzee, acest oraș este o destinație unică, în care vizitatorii se pot bucura de priveliști frumoase în timp ce lucrează și când iau o pauză. Vizitatorii pot experimenta alternative de cazare de lux, echipate cu toate facilitățile, și pot explora orașe antice precum Patara, Aspendos, Perge, Phaselis și Olympos, Lycia sau St. Paul.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share