Românii din diaspora, despre amenzile fiscale “promise” de guvern: “O măsură premeditată și absurdă de răzbunare”

Federația asociațiilor de români din Europa (FADERE) îi cere prim-ministrului Mihai Tudose să anuleze amenzile fiscale pentru românii din diaspora și dubla impozitare.

Necompletarea unui formular birocratic prevăzut în noul Cod Fiscal dă bătăi de cap milioanelor de români din afara granițelor. Pe lângă amenzi, ei vor fi siliți să mai plătească o dată, și în țară, unele taxe achitate deja în țările în care muncesc. Fiscul a prezentat un astfel de formular de schimbare a domiciliului fiscal, care ar fi trebuit să fie completat de către toți românii cu domiciliul in România și rezidența în străinătate.

“Considerăm că este o măsură premeditată și absurdă de răzbunare împotriva milioanelor de români din diaspora. Nu trebuie uitat că toți cei din afară au plecat tocmai din cauza proastei administrări a țării și a corupției clasei politice. Dacă prim-ministrul Tudose nu ține cont de drama acestor oameni, siliți să trăiască departe de cei dragi și să presteze munci inferioare pregătirii lor, ne așteptam să aibă în vedere măcar interesul pentru atragerea uriașelor sume ce pot contribui la stabilitatea exercițiului bugetar. În ultimii zece ani, românii din afară au trimis acasă în jur de 55 miliarde de euro”, atrag atenția reprezentanții FADERE.

Daniel Tecu, președintele FADERE, consideră că este o strategie total eronată din partea guvernului și crede că statul român ar trebui să se îngrijoreze mai degrabă de numărul uriaș al românilor plecați și de faptul ca ei nu mai vor să se întoarcă în țară. “Suntem pe locul doi în lume privind numărul persoanelor plecate din țară, după Siria. Este inadmisibil dacă prin astfel de tertipuri, cu formulare tăinuite, își propun autoritățile noastre să contracareze faptul că, în fiecare oră, pleacă nouă adulți care nu se vor mai întoarce în țară. În foarte puțin timp, în România nu va mai avea cine să lucreze. Este inadmisibil unde s-a ajuns. De vreo cinci ani tot circulă vești ca Statul român urmează să impoziteze încă o dată, în țară, veniturile românilor din diaspora, chiar dacă aceștia plătesc impozit în țările unde lucrează. Iată că astăzi o parte din aceste zvonuri au devenit realitate”, declară Daniel Tecu.

Articolul anterior

Timișoara: Continental Anvelope a produs anvelopa cu numărul 200 de milioane

Articolul următor

O companie din București organizează cursuri de dezvoltare personală pentru copii și adolescenți

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share