Rottaprint: Despre adaptarea unui business de succes, care formează specialiștii de mâine

Contextul pandemic și nu numai a arătat cât este de important progresul digital pentru eficientizarea activității.

Evoluția extraordinară a tehnologiei permite în prezent digitalizarea aproape a oricărui proces. Prin urmare, acest fenomen facilitează munca și permite mai mult timp pentru activități mai importante în cadrul business-ului, activități cu valoare adăugată, precum rezolvarea problemelor, comunicare, interpretare sau design.

Digitalizarea proceselor din compania Rottaprint este unul dintre obiectivele importante, pentru ca toate informațiile dedicate echipei să fie ușor accesibile, iar resursa umană să fie valorificată preponderent în spațiul creativ.

Rottaprint, cea mai mare tipografie flexografică producătoare de etichete autoadezive și ambalaje flexibile din România, organizează frecvent webinarii în această direcție, iar portalul Rottaprint, o interfață rapidă de comunicare cu toți angajații, are la bază o aplicație ce poate fi instalată pe telefon, întărind încă o dată spiritul de echipă care caracterizează compania. 

Însă digitalizarea nu este, nici pe departe, singurul aspect asupra căruia compania se apleacă atunci când vine vorba de identificarea, formarea și dezvoltarea celor mai buni specialiști într-un domeniu atât de aparte. De la parteneriatele cu mediul academic, până la investiții constante în bunăstarea echipei, toate sunt la fel de importante în dinamica Rottaprint.

Rottaprint a început o serie de colaborări cu mediul educațional.

Unde și cum începe formarea viitorilor profesioniști

În ultimii ani, Rottaprint a început o serie de colaborări cu mediul educațional, prin care le oferă tinerilor șansa să se afirme și să-și îmbogățească experiența profesională. Din iunie 2017, a început un parteneriat cu două licee din Cluj-Napoca, care au clase dedicate profilului său de activitate. Semestrial, elevii își desfășoară practica în companie, iar la terminarea studiilor se pot alătura echipei.

Rottaprint are o colaborare strânsă și cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, pentru practica profesională a studenților, iar în universitate există și un program de masterat dedicat domeniului de activitate Studii poligrafice. Compania se mândrește cu faptul că ingineri din echipa sa urmează deja cursurile acestui masterat.

Sănătatea, pionul principal pentru o viață armonioasă

Pentru că echilibrul emoțional și un stil de viață sănătos sunt piloni de bază în bunăstarea de zi cu zi, echipa Rottaprint participă în fiecare lună la webinarii precum Ora de psihologie, Ora de kinetoterapie sau Ora de nutriție. Periodic, sunt invitați medici și specialiști de top, din diverse domenii, pentru a oferi informații profesioniste și de interes pe diferite teme, dar și pentru a răspunde întrebărilor echipei.

În plus, echipa are posibilitatea de a accesa activități sportive și de relaxare la cele mai bune centre sportive din țară, prin parteneriatele încheiate de Rottaprint, dar și ore de sport online.

Rottaprint este cea mai mare tipografie flexografică producătoare de etichete autoadezive și ambalaje flexibile din România.

DESPRE ROTTAPRINT

Este cea mai mare tipografie flexografică producătoare de etichete autoadezive și ambalaje flexibile din România. Cu o experiență de peste 30 de ani, compania cu sediul în Apahida, jud. Cluj, deține două centre logistice în România, în Brașov și Ilfov, și două în Ungaria și Germania, în care lucrează peste 280 de angajați. În 2021, Rottaprint a livrat produse în 13 țări din Europa și Asia.

Articole din aceeași categorie
Total
12
Share